Sałatka z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 sztuki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj polędwicę wołową i oczyść z błon. Zamarynuj, obsypując obficie Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 60 minut.

Sałatka z wołowiną  - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz na patelni. Dodaj mięso i podsmaż na patelni ze wszystkich stron. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 10 minut. Mięso powinno być różowe w środku (jeśli lubisz bardziej wypieczone, piecz je dłużej).

Sałatka z wołowiną  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sałatkę, wymieszaj Sos sałatkowy włoski Knorr z niewielką ilością wody i oliwy.

Sałatka z wołowiną  - Krok 3

Krok 4

Rozdrobnij sałatę masłową i ułóż w misce. Pokrój pomidorki. Dodaj do sałaty pomidorki, cebulki i kulki sera.

Sałatka z wołowiną  - Krok 4

Krok 5

Grejpfruta obierz, wytnij środkowe części i dodaj do całości.

Sałatka z wołowiną  - Krok 5

Krok 6

Przełóż mięso po upieczeniu na ręcznik papierowy i odstaw na 5 minut. Następnie pokrój w grube plastry i dołóż do sałatki. Polej wszystko sosem sałatkowym. Podawaj natychmiast, najlepiej z pieczywem.

Sałatka z wołowiną  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wołowiną Sałatka z wołowiną

Chcesz przygotować pyszne danie, które będzie odpowiednie do podania zarówno na obiad, jak i kolację? Proponowany przepis to dobre rozwiązanie. Sałatka z wołowiną łączy w sobie wyrazisty smak mięsa z aromatem grejpfruta. Przygotujesz ją w kilkadziesiąt minut – wystarczy zastosować się do kilku prostych kroków. Jeśli chcesz, sałatkę można dowolnie urozmaicać, dodając więcej ulubionych warzyw i przypraw. Zacznij od skompletowania wszystkich składników, a następnie przygotuj mięso. Zamarynuj je: wlej trochę oliwy, pikantną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do mięs. Odstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – pamiętaj, że im dłużej mięso pozostanie w marynacie, tym bardziej będzie wyraziste. Podsmaż wołowinę na patelni z każdej strony, a następnie włóż do piekarnika na kilka minut. Teraz wystarczy pokroić sałatę, dodać pomidorki koktajlowe, kulki mozzarelli oraz cząstki grejpfruta. Po wyjęciu z piekarnika, mięso pokrój w plastry i ułóż na pozostałych składnikach. Tak przygotowaną sałatkę serwuj z chrupkim pełnoziarnistym pieczywem. Zainspiruj się naszym przepisem.