Sałatka z dynią w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dynią w curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj curry i smaż chwilę razem.

Sałatka z dynią w curry - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 200 ml wody, żeby danie miało idealną konsystencję dodaj Fix Knorr, wymieszaj, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i gotuj do miękkości – ok. 5 min.

Sałatka z dynią w curry - Krok 2

Krok 3

Wsyp groszek oraz ziemniaki pokrojone w kostkę, garnek przykryj i gotuj całość 3 minuty, pod koniec dodaj śmietanę – wystudź.

Sałatka z dynią w curry - Krok 3

Krok 4

Wystudzoną sałatkę dopraw do smaku, dodaj pokrojoną kolendrę i przełóż do salaterki. Gotową sałatkę podawaj schłodzoną.

Sałatka z dynią w curry - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak sałatki dodaj do niej posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dynią w currySałatka z dynią w curry

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj curry i smaż chwilę razem.