Sałatka z dynią w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dynią w curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj curry i smaż chwilę razem.

Sałatka z dynią w curry - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 200 ml wody, żeby danie miało idealną konsystencję dodaj Fix Knorr, wymieszaj, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i gotuj do miękkości – ok. 5 min.

Sałatka z dynią w curry - Krok 2

Krok 3

Wsyp groszek oraz ziemniaki pokrojone w kostkę, garnek przykryj i gotuj całość 3 minuty, pod koniec dodaj śmietanę – wystudź.

Sałatka z dynią w curry - Krok 3

Krok 4

Wystudzoną sałatkę dopraw do smaku, dodaj pokrojoną kolendrę i przełóż do salaterki. Gotową sałatkę podawaj schłodzoną.

Sałatka z dynią w curry - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak sałatki dodaj do niej posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dynią w currySałatka z dynią w curry

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj curry i smaż chwilę razem.