Sałatka z dynią w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dynią w curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

148 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

189 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj curry i smaż chwilę razem.

Sałatka z dynią w curry - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 200 ml wody, żeby danie miało idealną konsystencję dodaj Fix Knorr, wymieszaj, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i gotuj do miękkości – ok. 5 min.

Sałatka z dynią w curry - Krok 2

Krok 3

Wsyp groszek oraz ziemniaki pokrojone w kostkę, garnek przykryj i gotuj całość 3 minuty, pod koniec dodaj śmietanę – wystudź.

Sałatka z dynią w curry - Krok 3

Krok 4

Wystudzoną sałatkę dopraw do smaku, dodaj pokrojoną kolendrę i przełóż do salaterki. Gotową sałatkę podawaj schłodzoną.

Sałatka z dynią w curry - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak sałatki dodaj do niej posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej