Sałatka z dynią w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dynią w curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj curry i smaż chwilę razem.

Sałatka z dynią w curry - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 200 ml wody, żeby danie miało idealną konsystencję dodaj Fix Knorr, wymieszaj, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i gotuj do miękkości – ok. 5 min.

Sałatka z dynią w curry - Krok 2

Krok 3

Wsyp groszek oraz ziemniaki pokrojone w kostkę, garnek przykryj i gotuj całość 3 minuty, pod koniec dodaj śmietanę – wystudź.

Sałatka z dynią w curry - Krok 3

Krok 4

Wystudzoną sałatkę dopraw do smaku, dodaj pokrojoną kolendrę i przełóż do salaterki. Gotową sałatkę podawaj schłodzoną.

Sałatka z dynią w curry - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak sałatki dodaj do niej posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dynią w curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dynią w currySałatka z dynią w curry

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj curry i smaż chwilę razem.