Karnawałowe confetti-sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe confetti-sałatka

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa z puszek przecedzamy,wrzucamy do miski.

Krok 2

Papryki myjemy,wydrążamy środek i kroimy w kostkę.Szczypior myjemy i siekamy.Dodajemy do sałatki.

Krok 3

Robimy sos do sałatki według instrukcji z opakowania-3 łyżki wody mieszamy z 3 łyżkami oliwy lub oleju.Mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy w kieliszku.Wygląda efektownie przypomina kolorowe confetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej