Karnawałowe confetti-sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe confetti-sałatka

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa z puszek przecedzamy,wrzucamy do miski.

Krok 2

Papryki myjemy,wydrążamy środek i kroimy w kostkę.Szczypior myjemy i siekamy.Dodajemy do sałatki.

Krok 3

Robimy sos do sałatki według instrukcji z opakowania-3 łyżki wody mieszamy z 3 łyżkami oliwy lub oleju.Mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy w kieliszku.Wygląda efektownie przypomina kolorowe confetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej