
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa z puszek przecedzamy,wrzucamy do miski.
Krok 2
Papryki myjemy,wydrążamy środek i kroimy w kostkę.Szczypior myjemy i siekamy.Dodajemy do sałatki.
Krok 3
Robimy sos do sałatki według instrukcji z opakowania-3 łyżki wody mieszamy z 3 łyżkami oliwy lub oleju.Mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy w kieliszku.Wygląda efektownie przypomina kolorowe confetti.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej