Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa z puszek przecedzamy,wrzucamy do miski.
Krok 2
Papryki myjemy,wydrążamy środek i kroimy w kostkę.Szczypior myjemy i siekamy.Dodajemy do sałatki.
Krok 3
Robimy sos do sałatki według instrukcji z opakowania-3 łyżki wody mieszamy z 3 łyżkami oliwy lub oleju.Mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy w kieliszku.Wygląda efektownie przypomina kolorowe confetti.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej