Karnawałowe confetti-sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe confetti-sałatka

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa z puszek przecedzamy,wrzucamy do miski.

Krok 2

Papryki myjemy,wydrążamy środek i kroimy w kostkę.Szczypior myjemy i siekamy.Dodajemy do sałatki.

Krok 3

Robimy sos do sałatki według instrukcji z opakowania-3 łyżki wody mieszamy z 3 łyżkami oliwy lub oleju.Mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy w kieliszku.Wygląda efektownie przypomina kolorowe confetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe confetti-sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej