
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki. Z koperku oderwij końcówki i umieść wszystko w misce z wodą i kostkami lodu na 10 minut. Po tym czasie dokładnie obsusz.

Krok 2
Obierz pomarańczę tak, aby nie było białych błonek i pokrój ją na mniejsze kawałki. Zachowaj sok.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem ze świeżej pomarańczy, a także z olejem.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki i podawaj. Sałatka jest doskonałym dodatkiem do ryb z grilla.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lekka sałatka koperkowa z cytrusami
Ekspresowy dodatek do wielu dań. Jeżeli jeszcze nie znasz orzeźwiającej sałatki koperkowej z cytrusami –koniecznie wypróbuj ją w swoim domu. Kruche liście sałaty, pachnący koperek i soczyste owoce decydują o wspaniałym charakterze tej potrawy. Jeżeli myślisz, że jej przygotowanie będzie czasochłonne, mylisz się. Tylko 15 minut dzieli cię od sięgnięcia po miskę z gotową sałatką. Wystarczy, że umyjesz, osuszysz, a następnie podzielisz na mniejsze części sałatę lodową, dodasz posiekany koperek, owoce i gotowe. Aby sałata była jeszcze bardziej ldelikatna i krucha, przed przygotowaniem dania zamocz ją w wodzie i kostkami lodu na ok. 10 minut. Jeżeli chodzi o cytrusy, warto wybrać czerwoną pomarańczę, która stworzy ciekawe połączenie smaków i barw, ale równie dobrze możesz dodać mandarynki czy kawałki grejpfruta.