Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłukaj, poszatkuj i ugotuj w wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Jaja pokrój w kostkę i połącz z kapustą.

Krok 3

Wymieszaj ze śmietaną i przyprawami. Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem i miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej