Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłukaj, poszatkuj i ugotuj w wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Jaja pokrój w kostkę i połącz z kapustą.

Krok 3

Wymieszaj ze śmietaną i przyprawami. Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem i miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniak pieczony z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej