
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę dokładnie myjemy, a potem rwiemy ją na małe kawałki wkładamy do miski.
Krok 2
Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory myjemy albo sparzamy jak kto woli i tez kroimy w kostkę . Kostkę Pietruszki skruszamy do śmietany oraz sos sałatkowy grecki Knorr.
Krok 3
Wymieszać porządnie i polać sałatkę śmietaną delikatnie łyżką mieszamy i gotowe można podawać .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej