Sałatka ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śmietaną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie myjemy, a potem rwiemy ją na małe kawałki wkładamy do miski.

Krok 2

Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory myjemy albo sparzamy jak kto woli i tez kroimy w kostkę . Kostkę Pietruszki skruszamy do śmietany oraz sos sałatkowy grecki Knorr.

Krok 3

Wymieszać porządnie i polać sałatkę śmietaną delikatnie łyżką mieszamy i gotowe można podawać .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej