Sałatka ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śmietaną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie myjemy, a potem rwiemy ją na małe kawałki wkładamy do miski.

Krok 2

Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory myjemy albo sparzamy jak kto woli i tez kroimy w kostkę . Kostkę Pietruszki skruszamy do śmietany oraz sos sałatkowy grecki Knorr.

Krok 3

Wymieszać porządnie i polać sałatkę śmietaną delikatnie łyżką mieszamy i gotowe można podawać .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej