
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę dokładnie myjemy, a potem rwiemy ją na małe kawałki wkładamy do miski.
Krok 2
Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory myjemy albo sparzamy jak kto woli i tez kroimy w kostkę . Kostkę Pietruszki skruszamy do śmietany oraz sos sałatkowy grecki Knorr.
Krok 3
Wymieszać porządnie i polać sałatkę śmietaną delikatnie łyżką mieszamy i gotowe można podawać .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej