Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem

Autor: ohlola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

40 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 opakowania

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie dressingu : Mieszamy jogurt naturalny caly z sosem salatkowym wloskim . Odstawiamy do lodowki na krotki czas.

Krok 2

Piersi z kurczaka myjemy , kroimy w mala kostke . Mieso mieszamy z przyprawa do gyrosa i innymi przyprawami wedlug uznania. Smazymy na rogrzanej patelni poki sie nie zarumieni. Po usmazeniu nadmiar oleju odcedzamy papierowym recznikiem kuchennym.

Krok 3

Do wczesniej przygotowanej duzej misy wrzucamy kolejno: - posiekana salate lodowa - groszek konserwowy -pokrojony w kostke ananas -pokrojony w kostke ser zolty -pokrojona w kostke papryke -pomidory koktajlowe -oliwki - usmazone kawalki piersi z kurczaka Wszystko zalewamy sosem ,mieszamy i gotowe! smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej