
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
150 gramów
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój precle na plasterki i podsmaż na oleju winogronowym.
Krok 2
Umyj warzywa oraz sałatę. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki przekrój na pół.
Krok 3
Ułóż składnik ładnie na talerzu.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, musztardą, miodem i trzema łyżkami wody. Skro ułożone na talerzy warzywa i sałatę. Podawaj z chrupiącymi preclami.

Dobra rada:
Dodaj do sałatki świeże kiełki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka na Oktoberfest
Oktoberfest, czyli tak zwane dożynki chmielne, to już tradycja kojarzona z wyśmienitą zabawą i wyjątkowym jedzeniem. Wybierając się na ten festiwal, powinniście zabrać ze sobą nie tylko dobry humor, ale przede wszystkim pomysł na urozmaicenie imprezowego menu. Idealnym przepisem jest sałatka z preclami, która zaskoczy wszystkich. Składniki znajdziecie w każdym sklepie, a przygotowanie dania to maksymalnie 20 minut. Zatem czas na gotowanie i zabawę!
Dla kogo?
Dla miłośników szybkich i pysznych sałatek, przygotowywanych z ogólnodostępnych składników.
Na jaką okazję?
Pomijając tytułowy Oktoberfest, sałatka z preclami idealnie sprawdzi się jako menu każdej imprezy. Dzięki łatwemu i szybkiemu przygotowaniu będzie świetnym rozwiązaniem nawet podczas wizyty niezapowiedzianych gości.
Czy wiesz, że?
Obecna w przepisie roszponka, inaczej zwana roszpunką jadalną, jest odporna na niekorzystne warunki atmosferyczne. Zbiory tej rośliny są możliwe nawet podczas łagodnej zimy.
Dla urozmaicenia:
Aby wzbogacić smak sałatki z preclami, dodaj do niej świeże kiełki. Świetnie skomponują się z pozostałymi składnikami.