Sałatka na Oktoberfest przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na Oktoberfest

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

150 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój precle na plasterki i podsmaż na oleju winogronowym.

Krok 2

Umyj warzywa oraz sałatę. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki przekrój na pół.

Krok 3

Ułóż składnik ładnie na talerzu.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, musztardą, miodem i trzema łyżkami wody. Skro ułożone na talerzy warzywa i sałatę. Podawaj z chrupiącymi preclami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sałatki świeże kiełki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka na OktoberfestSałatka na Oktoberfest

Oktoberfest, czyli tak zwane dożynki chmielne, to już tradycja kojarzona z wyśmienitą zabawą i wyjątkowym jedzeniem. Wybierając się na ten festiwal, powinniście zabrać ze sobą nie tylko dobry humor, ale przede wszystkim pomysł na urozmaicenie imprezowego menu. Idealnym przepisem jest sałatka z preclami, która zaskoczy wszystkich. Składniki znajdziecie w każdym sklepie, a przygotowanie dania to maksymalnie 20 minut. Zatem czas na gotowanie i zabawę!

Dla kogo?

Dla miłośników szybkich i pysznych sałatek, przygotowywanych z ogólnodostępnych składników.

Na jaką okazję?

Pomijając tytułowy Oktoberfest, sałatka z preclami idealnie sprawdzi się jako menu każdej imprezy. Dzięki łatwemu i szybkiemu przygotowaniu będzie świetnym rozwiązaniem nawet podczas wizyty niezapowiedzianych gości.

Czy wiesz, że?

Obecna w przepisie roszponka, inaczej zwana roszpunką jadalną, jest odporna na niekorzystne warunki atmosferyczne. Zbiory tej rośliny są możliwe nawet podczas łagodnej zimy.

Dla urozmaicenia:

Aby wzbogacić smak sałatki z preclami, dodaj do niej świeże kiełki. Świetnie skomponują się z pozostałymi składnikami.