Sałatka na Oktoberfest przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na Oktoberfest

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

150 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój precle na plasterki i podsmaż na oleju winogronowym.

Krok 2

Umyj warzywa oraz sałatę. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki przekrój na pół.

Krok 3

Ułóż składnik ładnie na talerzu.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, musztardą, miodem i trzema łyżkami wody. Skro ułożone na talerzy warzywa i sałatę. Podawaj z chrupiącymi preclami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sałatki świeże kiełki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na Oktoberfest - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka na OktoberfestSałatka na Oktoberfest

Oktoberfest, czyli tak zwane dożynki chmielne, to już tradycja kojarzona z wyśmienitą zabawą i wyjątkowym jedzeniem. Wybierając się na ten festiwal, powinniście zabrać ze sobą nie tylko dobry humor, ale przede wszystkim pomysł na urozmaicenie imprezowego menu. Idealnym przepisem jest sałatka z preclami, która zaskoczy wszystkich. Składniki znajdziecie w każdym sklepie, a przygotowanie dania to maksymalnie 20 minut. Zatem czas na gotowanie i zabawę!

Dla kogo?

Dla miłośników szybkich i pysznych sałatek, przygotowywanych z ogólnodostępnych składników.

Na jaką okazję?

Pomijając tytułowy Oktoberfest, sałatka z preclami idealnie sprawdzi się jako menu każdej imprezy. Dzięki łatwemu i szybkiemu przygotowaniu będzie świetnym rozwiązaniem nawet podczas wizyty niezapowiedzianych gości.

Czy wiesz, że?

Obecna w przepisie roszponka, inaczej zwana roszpunką jadalną, jest odporna na niekorzystne warunki atmosferyczne. Zbiory tej rośliny są możliwe nawet podczas łagodnej zimy.

Dla urozmaicenia:

Aby wzbogacić smak sałatki z preclami, dodaj do niej świeże kiełki. Świetnie skomponują się z pozostałymi składnikami.