
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
150 gramów
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój precle na plasterki i podsmaż na oleju winogronowym.
Krok 2
Umyj warzywa oraz sałatę. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki przekrój na pół.
Krok 3
Ułóż składnik ładnie na talerzu.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, musztardą, miodem i trzema łyżkami wody. Skro ułożone na talerzy warzywa i sałatę. Podawaj z chrupiącymi preclami.

Dobra rada:
Dodaj do sałatki świeże kiełki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka na Oktoberfest
Oktoberfest, czyli tak zwane dożynki chmielne, to już tradycja kojarzona z wyśmienitą zabawą i wyjątkowym jedzeniem. Wybierając się na ten festiwal, powinniście zabrać ze sobą nie tylko dobry humor, ale przede wszystkim pomysł na urozmaicenie imprezowego menu. Idealnym przepisem jest sałatka z preclami, która zaskoczy wszystkich. Składniki znajdziecie w każdym sklepie, a przygotowanie dania to maksymalnie 20 minut. Zatem czas na gotowanie i zabawę!
Dla kogo?
Dla miłośników szybkich i pysznych sałatek, przygotowywanych z ogólnodostępnych składników.
Na jaką okazję?
Pomijając tytułowy Oktoberfest, sałatka z preclami idealnie sprawdzi się jako menu każdej imprezy. Dzięki łatwemu i szybkiemu przygotowaniu będzie świetnym rozwiązaniem nawet podczas wizyty niezapowiedzianych gości.
Czy wiesz, że?
Obecna w przepisie roszponka, inaczej zwana roszpunką jadalną, jest odporna na niekorzystne warunki atmosferyczne. Zbiory tej rośliny są możliwe nawet podczas łagodnej zimy.
Dla urozmaicenia:
Aby wzbogacić smak sałatki z preclami, dodaj do niej świeże kiełki. Świetnie skomponują się z pozostałymi składnikami.