
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 sztuki
4 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa dowolnie kroimy.
Krok 2
Przygotowujemy sos dodając do niego oliwę i odrobinę wody.
Krok 3
Warzywa mieszamy z sosem.
Krok 4
Posypujemy szczypiorkiem i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej