Sałatka wiosenna z oliwkami i koperkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z śliwką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

7 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , układamy na półmisku. Ogórka zielonego kroimy w plasterki układamy na sałącie. Oliwki czarne kroimy na pół dodajemy do sałatki. Dodajemy grubo pokrojony koperek.

Krok 2

Pomidora kroimy w ćwiarteczki. Śliwke myjemy kroimy w kostkę dodajemy do sałatki .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy . Dodajemy do sałatki . Ozdabimay musztarda francuską .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej