
Składniki
5 sztuk
7 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , układamy na półmisku. Ogórka zielonego kroimy w plasterki układamy na sałącie. Oliwki czarne kroimy na pół dodajemy do sałatki. Dodajemy grubo pokrojony koperek.
Krok 2
Pomidora kroimy w ćwiarteczki. Śliwke myjemy kroimy w kostkę dodajemy do sałatki .
Krok 3
Robimy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy . Dodajemy do sałatki . Ozdabimay musztarda francuską .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej