Sałatka wiosenna z oliwkami i koperkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z śliwką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

7 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , układamy na półmisku. Ogórka zielonego kroimy w plasterki układamy na sałącie. Oliwki czarne kroimy na pół dodajemy do sałatki. Dodajemy grubo pokrojony koperek.

Krok 2

Pomidora kroimy w ćwiarteczki. Śliwke myjemy kroimy w kostkę dodajemy do sałatki .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy . Dodajemy do sałatki . Ozdabimay musztarda francuską .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej