Sałatka wiosenna z śliwką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

7 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , układamy na półmisku. Ogórka zielonego kroimy w plasterki układamy na sałącie. Oliwki czarne kroimy na pół dodajemy do sałatki. Dodajemy grubo pokrojony koperek.

Krok 2

Pomidora kroimy w ćwiarteczki. Śliwke myjemy kroimy w kostkę dodajemy do sałatki .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy . Dodajemy do sałatki . Ozdabimay musztarda francuską .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej