
Składniki
5 sztuk
7 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , układamy na półmisku. Ogórka zielonego kroimy w plasterki układamy na sałącie. Oliwki czarne kroimy na pół dodajemy do sałatki. Dodajemy grubo pokrojony koperek.
Krok 2
Pomidora kroimy w ćwiarteczki. Śliwke myjemy kroimy w kostkę dodajemy do sałatki .
Krok 3
Robimy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy . Dodajemy do sałatki . Ozdabimay musztarda francuską .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej