
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
80 gramów
1 sztuka
500 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę szparagową oczyść i ugotuj z dodatkiem cząbru. Ugotowaną fasolkę wyjmij i przepłucz zimną wodą.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę i ugotuj w 4 łyżkach wody. Dodaj oliwę z oliwek i Sos sałatkowy włoski Knorr, wszystko razem wymieszaj.
Krok 4
Fasolkę polej sosem, posyp jajkiem i ułóż fantazyjnie plastry wędzonego łososia.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej