
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
80 gramów
1 sztuka
500 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę szparagową oczyść i ugotuj z dodatkiem cząbru. Ugotowaną fasolkę wyjmij i przepłucz zimną wodą.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę i ugotuj w 4 łyżkach wody. Dodaj oliwę z oliwek i Sos sałatkowy włoski Knorr, wszystko razem wymieszaj.
Krok 4
Fasolkę polej sosem, posyp jajkiem i ułóż fantazyjnie plastry wędzonego łososia.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej