Sałatka z fasoli i łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasoli i łososia

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

80 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i ugotuj z dodatkiem cząbru. Ugotowaną fasolkę wyjmij i przepłucz zimną wodą.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę i ugotuj w 4 łyżkach wody. Dodaj oliwę z oliwek i Sos sałatkowy włoski Knorr, wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Fasolkę polej sosem, posyp jajkiem i ułóż fantazyjnie plastry wędzonego łososia.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej