Sałatka z fasoli i łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasoli i łososia

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

80 gramów

1 sztuka

500 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i ugotuj z dodatkiem cząbru. Ugotowaną fasolkę wyjmij i przepłucz zimną wodą.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę i ugotuj w 4 łyżkach wody. Dodaj oliwę z oliwek i Sos sałatkowy włoski Knorr, wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Fasolkę polej sosem, posyp jajkiem i ułóż fantazyjnie plastry wędzonego łososia.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej