Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
80 gramów
1 sztuka
500 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę szparagową oczyść i ugotuj z dodatkiem cząbru. Ugotowaną fasolkę wyjmij i przepłucz zimną wodą.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę i ugotuj w 4 łyżkach wody. Dodaj oliwę z oliwek i Sos sałatkowy włoski Knorr, wszystko razem wymieszaj.
Krok 4
Fasolkę polej sosem, posyp jajkiem i ułóż fantazyjnie plastry wędzonego łososia.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej