Sałatka z fasoli i łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasoli i łososia

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

80 gramów

1 sztuka

500 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i ugotuj z dodatkiem cząbru. Ugotowaną fasolkę wyjmij i przepłucz zimną wodą.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę i ugotuj w 4 łyżkach wody. Dodaj oliwę z oliwek i Sos sałatkowy włoski Knorr, wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Fasolkę polej sosem, posyp jajkiem i ułóż fantazyjnie plastry wędzonego łososia.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasoli i łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Uszka z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej