Sałatka paprykowo serowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

120 gramów

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 1

Krok 2

Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka,

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka paprykowo serowa Sałatka paprykowo serowa

Tak niewiele trzeba, by uświetnić codzienny obiad lub stworzyć smaczną kolację. Sałatka paprykowo-serowa to mix chrupiących i kremowych kawałków w pysznym sosie sałatkowym, który zadowoli każdego smakosza. Przygotuj czerwoną paprykę, cebulę, ser żółty oraz ogórki konserwowe. Warzywa oczyść, umyj i pokrój w paski, a cebulę w piórka. Ogórki możesz pozostawić w skórce, jednak paprykę dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Wybierz swój ulubiony ser i również rozetnij go na cienkie paski. Jaki sos wybrać do takiej kompozycji smaków? Z pomocą przychodzi Knorr i włoski sos sałatkowy, który idealnie podkreśli charakter tej sałatki. Wystarczy, że wymieszasz go w odpowiednich proporcjach z wodą i oliwą z oliwek. Paprykowo serowy przysmak smakuje wyśmienicie z pieczonym schabem czy kotletem mielonym. Wypróbuj koniecznie.