
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
120 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.

Krok 2
Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka,

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka paprykowo serowa
Tak niewiele trzeba, by uświetnić codzienny obiad lub stworzyć smaczną kolację. Sałatka paprykowo-serowa to mix chrupiących i kremowych kawałków w pysznym sosie sałatkowym, który zadowoli każdego smakosza. Przygotuj czerwoną paprykę, cebulę, ser żółty oraz ogórki konserwowe. Warzywa oczyść, umyj i pokrój w paski, a cebulę w piórka. Ogórki możesz pozostawić w skórce, jednak paprykę dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Wybierz swój ulubiony ser i również rozetnij go na cienkie paski. Jaki sos wybrać do takiej kompozycji smaków? Z pomocą przychodzi Knorr i włoski sos sałatkowy, który idealnie podkreśli charakter tej sałatki. Wystarczy, że wymieszasz go w odpowiednich proporcjach z wodą i oliwą z oliwek. Paprykowo serowy przysmak smakuje wyśmienicie z pieczonym schabem czy kotletem mielonym. Wypróbuj koniecznie.