Sałatka paprykowo serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo serowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

120 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 1

Krok 2

Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka,

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka paprykowo serowa Sałatka paprykowo serowa

Tak niewiele trzeba, by uświetnić codzienny obiad lub stworzyć smaczną kolację. Sałatka paprykowo-serowa to mix chrupiących i kremowych kawałków w pysznym sosie sałatkowym, który zadowoli każdego smakosza. Przygotuj czerwoną paprykę, cebulę, ser żółty oraz ogórki konserwowe. Warzywa oczyść, umyj i pokrój w paski, a cebulę w piórka. Ogórki możesz pozostawić w skórce, jednak paprykę dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Wybierz swój ulubiony ser i również rozetnij go na cienkie paski. Jaki sos wybrać do takiej kompozycji smaków? Z pomocą przychodzi Knorr i włoski sos sałatkowy, który idealnie podkreśli charakter tej sałatki. Wystarczy, że wymieszasz go w odpowiednich proporcjach z wodą i oliwą z oliwek. Paprykowo serowy przysmak smakuje wyśmienicie z pieczonym schabem czy kotletem mielonym. Wypróbuj koniecznie.