
Składniki
3 sztuki
120 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
Krok 2
Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka,
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Sałatka paprykowo serowa
Tak niewiele trzeba, by uświetnić codzienny obiad lub stworzyć smaczną kolację. Sałatka paprykowo-serowa to mix chrupiących i kremowych kawałków w pysznym sosie sałatkowym, który zadowoli każdego smakosza. Przygotuj czerwoną paprykę, cebulę, ser żółty oraz ogórki konserwowe. Warzywa oczyść, umyj i pokrój w paski, a cebulę w piórka. Ogórki możesz pozostawić w skórce, jednak paprykę dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Wybierz swój ulubiony ser i również rozetnij go na cienkie paski. Jaki sos wybrać do takiej kompozycji smaków? Z pomocą przychodzi Knorr i włoski sos sałatkowy, który idealnie podkreśli charakter tej sałatki. Wystarczy, że wymieszasz go w odpowiednich proporcjach z wodą i oliwą z oliwek. Paprykowo serowy przysmak smakuje wyśmienicie z pieczonym schabem czy kotletem mielonym. Wypróbuj koniecznie.