Sałatka paprykowo serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo serowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

120 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 1

Krok 2

Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka,

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu.

Sałatka paprykowo serowa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka paprykowo serowa Sałatka paprykowo serowa

Tak niewiele trzeba, by uświetnić codzienny obiad lub stworzyć smaczną kolację. Sałatka paprykowo-serowa to mix chrupiących i kremowych kawałków w pysznym sosie sałatkowym, który zadowoli każdego smakosza. Przygotuj czerwoną paprykę, cebulę, ser żółty oraz ogórki konserwowe. Warzywa oczyść, umyj i pokrój w paski, a cebulę w piórka. Ogórki możesz pozostawić w skórce, jednak paprykę dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Wybierz swój ulubiony ser i również rozetnij go na cienkie paski. Jaki sos wybrać do takiej kompozycji smaków? Z pomocą przychodzi Knorr i włoski sos sałatkowy, który idealnie podkreśli charakter tej sałatki. Wystarczy, że wymieszasz go w odpowiednich proporcjach z wodą i oliwą z oliwek. Paprykowo serowy przysmak smakuje wyśmienicie z pieczonym schabem czy kotletem mielonym. Wypróbuj koniecznie.