Składniki
3 sztuki
120 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
Krok 2
Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka,
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka paprykowo serowa
Tak niewiele trzeba, by uświetnić codzienny obiad lub stworzyć smaczną kolację. Sałatka paprykowo-serowa to mix chrupiących i kremowych kawałków w pysznym sosie sałatkowym, który zadowoli każdego smakosza. Przygotuj czerwoną paprykę, cebulę, ser żółty oraz ogórki konserwowe. Warzywa oczyść, umyj i pokrój w paski, a cebulę w piórka. Ogórki możesz pozostawić w skórce, jednak paprykę dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Wybierz swój ulubiony ser i również rozetnij go na cienkie paski. Jaki sos wybrać do takiej kompozycji smaków? Z pomocą przychodzi Knorr i włoski sos sałatkowy, który idealnie podkreśli charakter tej sałatki. Wystarczy, że wymieszasz go w odpowiednich proporcjach z wodą i oliwą z oliwek. Paprykowo serowy przysmak smakuje wyśmienicie z pieczonym schabem czy kotletem mielonym. Wypróbuj koniecznie.