Sałatka z serem camembert przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem camembert

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

12 sztuk

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę rwiemy na małe kawałki.

Krok 2

Pomidory kroimy w ćwiartki lub na połówki.

Krok 3

Kładziemy sałatę na talerzu, układamy na niej cząstki pomidorów i plasterki sera.

Krok 4

Posypujemy posiekanym koperkiem.

Krok 5

Skrapiamy sosem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Sałatka z serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szefa kuchni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej