Spaghetti „na zielono” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti „na zielono”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 szklanki

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

null

400 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Rukolę i czosnek posiekaj. Oliwki pokrój w plastry. Papryczki posiekaj.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej krótko czosnek i oliwki.

Krok 4

Następnie dodaj posiekane chili, skórkę oraz sok cytrynowy. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej