Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 szklanki
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
null
400 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Rukolę i czosnek posiekaj. Oliwki pokrój w plastry. Papryczki posiekaj.
Krok 3
Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej krótko czosnek i oliwki.
Krok 4
Następnie dodaj posiekane chili, skórkę oraz sok cytrynowy. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej