Spaghetti „na zielono” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti „na zielono”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 szklanki

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

null

400 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Rukolę i czosnek posiekaj. Oliwki pokrój w plastry. Papryczki posiekaj.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej krótko czosnek i oliwki.

Krok 4

Następnie dodaj posiekane chili, skórkę oraz sok cytrynowy. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti „na zielono” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej