
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 szklanki
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
null
400 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Rukolę i czosnek posiekaj. Oliwki pokrój w plastry. Papryczki posiekaj.
Krok 3
Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej krótko czosnek i oliwki.
Krok 4
Następnie dodaj posiekane chili, skórkę oraz sok cytrynowy. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej