
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 szklanki
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
null
400 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Rukolę i czosnek posiekaj. Oliwki pokrój w plastry. Papryczki posiekaj.
Krok 3
Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej krótko czosnek i oliwki.
Krok 4
Następnie dodaj posiekane chili, skórkę oraz sok cytrynowy. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej