Makaron z chili - spaghetti z czosnkiem i oliwą | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
228 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.

Spaghetti z chilli - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek. Podsmaż do zezłocenia czosnku, wyjmij czosnek.

Spaghetti z chilli - Krok 2

Krok 3

Wrzuć filety anchois, rozgnieć widelcem i duś około 5 - 7 minut do ich rozpadnięcia.

Spaghetti z chilli - Krok 3

Krok 4

Dodaj rozmieszany w wodzie Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr i duś, aż sos zgęstnieje.

Spaghetti z chilli - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj wszystko z makaronem, dodaj posiekaną natkę i podawaj.

Spaghetti z chilli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z chilliSpaghetti z chilli

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.