Makaron z chili - spaghetti z czosnkiem i oliwą | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
228 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.

Spaghetti z chilli - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek. Podsmaż do zezłocenia czosnku, wyjmij czosnek.

Spaghetti z chilli - Krok 2

Krok 3

Wrzuć filety anchois, rozgnieć widelcem i duś około 5 - 7 minut do ich rozpadnięcia.

Spaghetti z chilli - Krok 3

Krok 4

Dodaj rozmieszany w wodzie Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr i duś, aż sos zgęstnieje.

Spaghetti z chilli - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj wszystko z makaronem, dodaj posiekaną natkę i podawaj.

Spaghetti z chilli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z chilliSpaghetti z chilli

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.