
Składniki
500 gramów
4 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek. Podsmaż do zezłocenia czosnku, wyjmij czosnek.

Krok 3
Wrzuć filety anchois, rozgnieć widelcem i duś około 5 - 7 minut do ich rozpadnięcia.

Krok 4
Dodaj rozmieszany w wodzie Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr i duś, aż sos zgęstnieje.

Krok 5
Wymieszaj wszystko z makaronem, dodaj posiekaną natkę i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z chilli
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.