Spaghetti z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

214 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.

Spaghetti z chilli - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek. Podsmaż do zezłocenia czosnku, wyjmij czosnek.

Spaghetti z chilli - Krok 2

Krok 3

Wrzuć filety anchois, rozgnieć widelcem i duś około 5 - 7 minut do ich rozpadnięcia.

Spaghetti z chilli - Krok 3

Krok 4

Dodaj rozmieszany w wodzie Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr i duś, aż sos zgęstnieje.

Spaghetti z chilli - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj wszystko z makaronem, dodaj posiekaną natkę i podawaj.

Spaghetti z chilli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej