
Składniki
500 gramów
4 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. Rozgnieć ząbki czosnku.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek. Podsmaż do zezłocenia czosnku, wyjmij czosnek.

Krok 3
Wrzuć filety anchois, rozgnieć widelcem i duś około 5 - 7 minut do ich rozpadnięcia.

Krok 4
Dodaj rozmieszany w wodzie Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr i duś, aż sos zgęstnieje.

Krok 5
Wymieszaj wszystko z makaronem, dodaj posiekaną natkę i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej