Spaghetti po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po bolońsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

20 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zmiażdż czosnek po czym zeszklij na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, przypraw je szczyptą słodkiej papryki i pieprzem.

Krok 3

Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Krok 4

Rozmieszany Fix dodaj do mięsa. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Na talerzach ułóż ugotowany makaron, polej go sosem i posyp startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior ziołowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej