Spaghetti po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po bolońsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

20 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zmiażdż czosnek po czym zeszklij na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, przypraw je szczyptą słodkiej papryki i pieprzem.

Krok 3

Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Krok 4

Rozmieszany Fix dodaj do mięsa. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Na talerzach ułóż ugotowany makaron, polej go sosem i posyp startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej