Spaghetti po napoleońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po napoleońsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

1 łyżka

20 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i boczek pokrój. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj boczek i mięso mielone. Smaż cały czas mieszając.

Krok 2

Przesmażone mięso przełóż do garnka, zalej Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr.

Krok 3

Duś około 15 minut po czym dodaj groszek i gotuj kolejne 5 minut.

Krok 4

W między czasie ugotuj makaron i odcedź go.Makaron wyłóż na talerze i polej sosem pomidorowym z mięsem. Na koniec ozdób natką pietruszki i starym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej