
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
1 łyżka
20 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i boczek pokrój. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj boczek i mięso mielone. Smaż cały czas mieszając.
Krok 2
Przesmażone mięso przełóż do garnka, zalej Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr.
Krok 3
Duś około 15 minut po czym dodaj groszek i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 4
W między czasie ugotuj makaron i odcedź go.Makaron wyłóż na talerze i polej sosem pomidorowym z mięsem. Na koniec ozdób natką pietruszki i starym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej