Spaghetti po napoleońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po napoleońsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

1 łyżka

20 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i boczek pokrój. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj boczek i mięso mielone. Smaż cały czas mieszając.

Krok 2

Przesmażone mięso przełóż do garnka, zalej Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr.

Krok 3

Duś około 15 minut po czym dodaj groszek i gotuj kolejne 5 minut.

Krok 4

W między czasie ugotuj makaron i odcedź go.Makaron wyłóż na talerze i polej sosem pomidorowym z mięsem. Na koniec ozdób natką pietruszki i starym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po napoleońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej