
Składniki
360 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
150 mililitrów
6 plastrów
2 sztuki
6 łyżek
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną.
Krok 3
Boczek pokrój w dużą kostkę i wysmaż na rozgrzanej patelni, dodaj czosnek i smaż chwilę.
Krok 4
Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Do gotującego sosu wsyp makaron, dokładnie wymieszaj i nałóż na talerze. Wierzch posyp startym serem i udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej