Kremowe macaroni z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe macaroni z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

360 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

150 mililitrów

6 plastrów

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną.

Krok 3

Boczek pokrój w dużą kostkę i wysmaż na rozgrzanej patelni, dodaj czosnek i smaż chwilę.

Krok 4

Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Do gotującego sosu wsyp makaron, dokładnie wymieszaj i nałóż na talerze. Wierzch posyp startym serem i udekoruj listkami natki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej