Kremowe macaroni z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe macaroni z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

360 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

150 mililitrów

6 plastrów

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną.

Krok 3

Boczek pokrój w dużą kostkę i wysmaż na rozgrzanej patelni, dodaj czosnek i smaż chwilę.

Krok 4

Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Do gotującego sosu wsyp makaron, dokładnie wymieszaj i nałóż na talerze. Wierzch posyp startym serem i udekoruj listkami natki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe macaroni z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej