Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.25 szklanki

120 gramów

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 5 szklanek wody, dodaj bulionetki i rozpuść je. Dorzuć starte albo drobno posiekane warzywa i suchy makaron. Gotuj aż kluski zmiękną - ew. dolej trochę wody bo makaron znacznie zwiększa swoją objętość.

Krok 2

Dolej śmietankę, dodaj koncentrat pomidorowy i sos chili. Dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw mini kostkami z czosnkiem. Podawaj od razu posypując posiekanym koperkiem.

Krok 3

Taką zupę trzeba zjeść zaraz po przygotowaniu bo jeśli ją odstawisz to makaron zmięknie za bardzo wchłaniając cały płyn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej