Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

316

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

120 gramów

0.25 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 5 szklanek wody, dodaj bulionetki i rozpuść je. Dorzuć starte albo drobno posiekane warzywa i suchy makaron. Gotuj aż kluski zmiękną - ew. dolej trochę wody bo makaron znacznie zwiększa swoją objętość.

Krok 2

Dolej śmietankę, dodaj koncentrat pomidorowy i sos chili. Dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw mini kostkami z czosnkiem. Podawaj od razu posypując posiekanym koperkiem.

Krok 3

Taką zupę trzeba zjeść zaraz po przygotowaniu bo jeśli ją odstawisz to makaron zmięknie za bardzo wchłaniając cały płyn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej