Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.25 szklanki
120 gramów
0.5 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 5 szklanek wody, dodaj bulionetki i rozpuść je. Dorzuć starte albo drobno posiekane warzywa i suchy makaron. Gotuj aż kluski zmiękną - ew. dolej trochę wody bo makaron znacznie zwiększa swoją objętość.
Krok 2
Dolej śmietankę, dodaj koncentrat pomidorowy i sos chili. Dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw mini kostkami z czosnkiem. Podawaj od razu posypując posiekanym koperkiem.
Krok 3
Taką zupę trzeba zjeść zaraz po przygotowaniu bo jeśli ją odstawisz to makaron zmięknie za bardzo wchłaniając cały płyn.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej