Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.25 szklanki
120 gramów
0.5 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 5 szklanek wody, dodaj bulionetki i rozpuść je. Dorzuć starte albo drobno posiekane warzywa i suchy makaron. Gotuj aż kluski zmiękną - ew. dolej trochę wody bo makaron znacznie zwiększa swoją objętość.
Krok 2
Dolej śmietankę, dodaj koncentrat pomidorowy i sos chili. Dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw mini kostkami z czosnkiem. Podawaj od razu posypując posiekanym koperkiem.
Krok 3
Taką zupę trzeba zjeść zaraz po przygotowaniu bo jeśli ją odstawisz to makaron zmięknie za bardzo wchłaniając cały płyn.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej