Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.25 szklanki

120 gramów

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 5 szklanek wody, dodaj bulionetki i rozpuść je. Dorzuć starte albo drobno posiekane warzywa i suchy makaron. Gotuj aż kluski zmiękną - ew. dolej trochę wody bo makaron znacznie zwiększa swoją objętość.

Krok 2

Dolej śmietankę, dodaj koncentrat pomidorowy i sos chili. Dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw mini kostkami z czosnkiem. Podawaj od razu posypując posiekanym koperkiem.

Krok 3

Taką zupę trzeba zjeść zaraz po przygotowaniu bo jeśli ją odstawisz to makaron zmięknie za bardzo wchłaniając cały płyn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa czosnkowa na gęsto, z makaronem drobnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej