Krem z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z buraczków

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 -Dowody wrzucić listki laurowe, ziarenka ziela, 2-Obrane i pokrojone w kostkę warzywa. oraz korpus z kurczaka następnie dodajemy Rosół szlachetny drobiowo-wołowy 3- Zagotować, dodać ząbek czosnku i przyprawić do smaku

Krok 2

4- Następnie wymieszać w miseczce kilka łyżek zupy ze śmietanką, wlać do garnka i wymieszać. 5- Korpus wyjąć z upy obrać zmiksować zrobić małe kuleczki rękoma6- Wyjąć listek laurowy i ziarenka ziela.

Krok 3

7- Warzywa zmiksować w blenderze na krem dodać do zupy wymieszać 8- Zupę krem przekładamy do talerzy kuleczki z mięska wkładamy do kremu dekorujemy pietruszką i śmietanką 30%

laleczka20

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej