Grillowane szaszłyki z mini cukinią i cebulką
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
300 gramów
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Patyki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, to zapobiegnie przypalaniu się ich na grillu.
Krok 2
Kawałki warzyw nabijaj na przemian na patyki.
Krok 3
Następnie przy pomocy pędzelka posmaruj szaszłyki sosem sweet chilli i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane szaszłyki smaż na grillu z obu stron po kilka minut, pilnując, aby nie przypaliły się. Podawaj jako dodatek do mięsnych dań z grilla lub jako danie wegetariańskie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane szaszłyki z mini cukinią i cebulką
Grillowane szaszłyki z cukinią i cebulką to posiłek, który sprawdzi się zarówno jako dodatek do mięsa, jak i bezmięsna przekąska. Jeżeli lubisz potrawy warzywne, z powodzeniem możesz je podać także w formie dania głównego. Do przygotowania szaszłyków potrzebne są mini cukinie. Ta wytwarzana ze specjalnych nasion odmiana, ma nie tylko bardziej intensywny smak niż jej większe wersje, ale także – dzięki niewielkiemu rozmiarowi – wspaniale prezentuje się podczas podawania. Jako dodatku użyj młodej cebuli, której rozmiar jest zbliżony do mini cukinii. Jeżeli cebulki są wystarczająco małe, nie musisz ich dodatkowo kroić – główki nabijaj w całości na patyki. Przed nabiciem warzyw, zanurz patyki do grillowania na kilka minut w wodzie, dzięki czemu unikniesz ich przypalenia podczas pieczenia. Odpowiedniego wyrazu nada potrawie pochodzący z tajskiej kuchni sos sweet chili. Charakteryzuje się on słodko-pikantnym smakiem i świetnie pasuje do delikatnych warzyw. Po kilku minutach danie jest gotowe do zjedzenia – przekonaj się jakie to proste!