Grillowane szaszłyki z mini cukinią i cebulką
łatwe
42 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
300 gramów
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Patyki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, to zapobiegnie przypalaniu się ich na grillu.
Krok 2
Kawałki warzyw nabijaj na przemian na patyki.
Krok 3
Następnie przy pomocy pędzelka posmaruj szaszłyki sosem sweet chilli i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane szaszłyki smaż na grillu z obu stron po kilka minut, pilnując, aby nie przypaliły się. Podawaj jako dodatek do mięsnych dań z grilla lub jako danie wegetariańskie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane szaszłyki z mini cukinią i cebulką
Grillowane szaszłyki z cukinią i cebulką to posiłek, który sprawdzi się zarówno jako dodatek do mięsa, jak i bezmięsna przekąska. Jeżeli lubisz potrawy warzywne, z powodzeniem możesz je podać także w formie dania głównego. Do przygotowania szaszłyków potrzebne są mini cukinie. Ta wytwarzana ze specjalnych nasion odmiana, ma nie tylko bardziej intensywny smak niż jej większe wersje, ale także – dzięki niewielkiemu rozmiarowi – wspaniale prezentuje się podczas podawania. Jako dodatku użyj młodej cebuli, której rozmiar jest zbliżony do mini cukinii. Jeżeli cebulki są wystarczająco małe, nie musisz ich dodatkowo kroić – główki nabijaj w całości na patyki. Przed nabiciem warzyw, zanurz patyki do grillowania na kilka minut w wodzie, dzięki czemu unikniesz ich przypalenia podczas pieczenia. Odpowiedniego wyrazu nada potrawie pochodzący z tajskiej kuchni sos sweet chili. Charakteryzuje się on słodko-pikantnym smakiem i świetnie pasuje do delikatnych warzyw. Po kilku minutach danie jest gotowe do zjedzenia – przekonaj się jakie to proste!