Pyszne warzywa z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne warzywa z patelni

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

5 szczypt

10 dekagramów

1 łyżeczka

0.75 szklanki

3 szczypty

2 plastry

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone albo ugotowane ziemniaki i buraki obierz, pokrój w kostkę. Tak samo pokrój obraną dynię.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wrzuć ziemniaki i przyrumień je lekko. Dodaj dynię i pokrojonego w plasterki pora, dodaj sos sałatkowy Knorr. Wlej ok. 4 łyżki wody, podduś chwilę aż dynia zmięknie, ale nie rozpadnie się.

Krok 3

Dodaj pokrojonego buraka, dopraw danie solą i paprykami, wymieszaj dokładnie. Szynkę pokrój na krzyż, każdy plaster na kilka trójkątów

Krok 4

Wyłóż porcje na talerze, fantazyjnie ułóż między warzywami kawałki szynki, posyp startym żółtym serem. Podawaj od razu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej