Pyszne warzywa z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne warzywa z patelni

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

5 szczypt

10 dekagramów

1 łyżeczka

0.75 szklanki

3 szczypty

2 plastry

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone albo ugotowane ziemniaki i buraki obierz, pokrój w kostkę. Tak samo pokrój obraną dynię.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wrzuć ziemniaki i przyrumień je lekko. Dodaj dynię i pokrojonego w plasterki pora, dodaj sos sałatkowy Knorr. Wlej ok. 4 łyżki wody, podduś chwilę aż dynia zmięknie, ale nie rozpadnie się.

Krok 3

Dodaj pokrojonego buraka, dopraw danie solą i paprykami, wymieszaj dokładnie. Szynkę pokrój na krzyż, każdy plaster na kilka trójkątów

Krok 4

Wyłóż porcje na talerze, fantazyjnie ułóż między warzywami kawałki szynki, posyp startym żółtym serem. Podawaj od razu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej