
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
5 szczypt
10 dekagramów
1 łyżeczka
0.75 szklanki
3 szczypty
2 plastry
2 łyżeczki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upieczone albo ugotowane ziemniaki i buraki obierz, pokrój w kostkę. Tak samo pokrój obraną dynię.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wrzuć ziemniaki i przyrumień je lekko. Dodaj dynię i pokrojonego w plasterki pora, dodaj sos sałatkowy Knorr. Wlej ok. 4 łyżki wody, podduś chwilę aż dynia zmięknie, ale nie rozpadnie się.
Krok 3
Dodaj pokrojonego buraka, dopraw danie solą i paprykami, wymieszaj dokładnie. Szynkę pokrój na krzyż, każdy plaster na kilka trójkątów
Krok 4
Wyłóż porcje na talerze, fantazyjnie ułóż między warzywami kawałki szynki, posyp startym żółtym serem. Podawaj od razu
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej