
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
5 szczypt
10 dekagramów
1 łyżeczka
0.75 szklanki
3 szczypty
2 plastry
2 łyżeczki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upieczone albo ugotowane ziemniaki i buraki obierz, pokrój w kostkę. Tak samo pokrój obraną dynię.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wrzuć ziemniaki i przyrumień je lekko. Dodaj dynię i pokrojonego w plasterki pora, dodaj sos sałatkowy Knorr. Wlej ok. 4 łyżki wody, podduś chwilę aż dynia zmięknie, ale nie rozpadnie się.
Krok 3
Dodaj pokrojonego buraka, dopraw danie solą i paprykami, wymieszaj dokładnie. Szynkę pokrój na krzyż, każdy plaster na kilka trójkątów
Krok 4
Wyłóż porcje na talerze, fantazyjnie ułóż między warzywami kawałki szynki, posyp startym żółtym serem. Podawaj od razu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej