Pyszne warzywa z patelni

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.75 szklanki

1 sztuka

0.5 sztuki

3 szczypty

5 szczypt

1 łyżeczka

1 łyżeczka

10 dekagramów

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone albo ugotowane ziemniaki i buraki obierz, pokrój w kostkę. Tak samo pokrój obraną dynię.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wrzuć ziemniaki i przyrumień je lekko. Dodaj dynię i pokrojonego w plasterki pora, dodaj sos sałatkowy Knorr. Wlej ok. 4 łyżki wody, podduś chwilę aż dynia zmięknie, ale nie rozpadnie się.

Krok 3

Dodaj pokrojonego buraka, dopraw danie solą i paprykami, wymieszaj dokładnie. Szynkę pokrój na krzyż, każdy plaster na kilka trójkątów

Krok 4

Wyłóż porcje na talerze, fantazyjnie ułóż między warzywami kawałki szynki, posyp startym żółtym serem. Podawaj od razu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne warzywa z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej