
Składniki
700 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
180 mililitrów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę wieprzową kroimy na plastry około 1,5-2 cm grubości.
Krok 2
Posypujemy je większą szczyptą soli i pieprzu.
Krok 3
Na oleju plastry mięsa. Najlepiej robić to na średnim lub dużym ogniu na rumiany kolor.
Krok 4
Kroimy pieczarki i cebule w plasterki lub kostkę. Podsmażamy na oleju.
Krok 5
W kubku lub miseczce mieszamy śmietankę Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym.
Krok 6
Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodajemy mięso i zalewamy śmietanką z przyprawą Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym i cały czas mieszamy do momentu aż sos nam się nieco zagęści.
Krok 7
Podajemy z ulubiony dodatkami :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































