Polędwiczki w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w sosie pieczarkowym

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

180 mililitrów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę wieprzową kroimy na plastry około 1,5-2 cm grubości.

Krok 2

Posypujemy je większą szczyptą soli i pieprzu.

Krok 3

Na oleju plastry mięsa. Najlepiej robić to na średnim lub dużym ogniu na rumiany kolor.

Krok 4

Kroimy pieczarki i cebule w plasterki lub kostkę. Podsmażamy na oleju.

Krok 5

W kubku lub miseczce mieszamy śmietankę Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym.

Krok 6

Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodajemy mięso i zalewamy śmietanką z przyprawą Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym i cały czas mieszamy do momentu aż sos nam się nieco zagęści.

Krok 7

Podajemy z ulubiony dodatkami :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej