Polędwiczki w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w sosie pieczarkowym

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

180 mililitrów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę wieprzową kroimy na plastry około 1,5-2 cm grubości.

Krok 2

Posypujemy je większą szczyptą soli i pieprzu.

Krok 3

Na oleju plastry mięsa. Najlepiej robić to na średnim lub dużym ogniu na rumiany kolor.

Krok 4

Kroimy pieczarki i cebule w plasterki lub kostkę. Podsmażamy na oleju.

Krok 5

W kubku lub miseczce mieszamy śmietankę Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym.

Krok 6

Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodajemy mięso i zalewamy śmietanką z przyprawą Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym i cały czas mieszamy do momentu aż sos nam się nieco zagęści.

Krok 7

Podajemy z ulubiony dodatkami :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej