Składniki
250 gramów
1 opakowanie
150 gramów
250 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
0.5 pęczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj grzyby, marchew oraz dymkę i następnie pokrój w plasterki. Grzyby pokrój na ćwiartki.
Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż marchew z grzybami. Po chili dodaj dymkę.
Krok 3
Wlej 650 ml wody i śmietanę. Dodaj fix Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Teraz dodaj makaron, przykryj naczynie i gotuj na średnim ogniu przez ok. 15 minut. Zamieszaj od czasu do czasu.
Krok 5
Natkę pietruszki posiekaj i posyp gotowe danie.
Dobra rada:
Makaron podawaj z świeżo tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jednogarnkowy makaron
Ach, spaghetti! Nie można go nie lubić – długi makaron nie tylko świetnie wygląda na talerzach, ale też dostarcza mnóstwa zabawy podczas degustacji. Czy próbowaliście już spaghetti w wersji orkiszowej? Koniecznie uzupełnijcie swoje menu o ten produkt. Odrabianie kulinarnej pracy domowej będzie ogromną uciechą dla podniebienia.
Dla kogo?
Dania makaronowe mają wielkie grono wielbicieli. Po skosztowaniu jednogarnkowego makaronu z marchwią, pieczarkami oraz dymką też wpiszecie się do tego smakowitego klubu.
Na jaką okazję?
Smaczny, szybki i prosty sposób na obiad – takich przepisów nigdy dość! Zwłaszcza gdy terminarz pęka w szwach, a czas na gotowanie musicie znaleźć między pracą, szkołą, delegacjami, kursami i realizowaniem swoich pasji.
Czy wiesz, że?
Ziarna orkiszu charakteryzują się grubą łuską, która chroni wnętrze przed szkodnikami. Za sprawą niezrównanej odporności stał się jednym z ulubionych zbóż rolników.
Dla urozmaicenia:
Pokrojony w plasterki seler naciowy sprawdzi się jako barwny i chrupiący dodatek do makaronu.