Jednogarnkowy makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowy makaron

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

150 gramów

250 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

0.5 pęczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj grzyby, marchew oraz dymkę i następnie pokrój w plasterki. Grzyby pokrój na ćwiartki.

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż marchew z grzybami. Po chili dodaj dymkę.

Krok 3

Wlej 650 ml wody i śmietanę. Dodaj fix Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Teraz dodaj makaron, przykryj naczynie i gotuj na średnim ogniu przez ok. 15 minut. Zamieszaj od czasu do czasu.

Krok 5

Natkę pietruszki posiekaj i posyp gotowe danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Makaron podawaj z świeżo tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jednogarnkowy makaronJednogarnkowy makaron

Ach, spaghetti! Nie można go nie lubić – długi makaron nie tylko świetnie wygląda na talerzach, ale też dostarcza mnóstwa zabawy podczas degustacji. Czy próbowaliście już spaghetti w wersji orkiszowej? Koniecznie uzupełnijcie swoje menu o ten produkt. Odrabianie kulinarnej pracy domowej będzie ogromną uciechą dla podniebienia.

Dla kogo?

Dania makaronowe mają wielkie grono wielbicieli. Po skosztowaniu jednogarnkowego makaronu z marchwią, pieczarkami oraz dymką też wpiszecie się do tego smakowitego klubu.

Na jaką okazję?

Smaczny, szybki i prosty sposób na obiad – takich przepisów nigdy dość! Zwłaszcza gdy terminarz pęka w szwach, a czas na gotowanie musicie znaleźć między pracą, szkołą, delegacjami, kursami i realizowaniem swoich pasji.

Czy wiesz, że?

Ziarna orkiszu charakteryzują się grubą łuską, która chroni wnętrze przed szkodnikami. Za sprawą niezrównanej odporności stał się jednym z ulubionych zbóż rolników.

Dla urozmaicenia:

Pokrojony w plasterki seler naciowy sprawdzi się jako barwny i chrupiący dodatek do makaronu.