Jednogarnkowy makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowy makaron

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

150 gramów

250 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

0.5 pęczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj grzyby, marchew oraz dymkę i następnie pokrój w plasterki. Grzyby pokrój na ćwiartki.

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż marchew z grzybami. Po chili dodaj dymkę.

Krok 3

Wlej 650 ml wody i śmietanę. Dodaj fix Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Teraz dodaj makaron, przykryj naczynie i gotuj na średnim ogniu przez ok. 15 minut. Zamieszaj od czasu do czasu.

Krok 5

Natkę pietruszki posiekaj i posyp gotowe danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Makaron podawaj z świeżo tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jednogarnkowy makaronJednogarnkowy makaron

Ach, spaghetti! Nie można go nie lubić – długi makaron nie tylko świetnie wygląda na talerzach, ale też dostarcza mnóstwa zabawy podczas degustacji. Czy próbowaliście już spaghetti w wersji orkiszowej? Koniecznie uzupełnijcie swoje menu o ten produkt. Odrabianie kulinarnej pracy domowej będzie ogromną uciechą dla podniebienia.

Dla kogo?

Dania makaronowe mają wielkie grono wielbicieli. Po skosztowaniu jednogarnkowego makaronu z marchwią, pieczarkami oraz dymką też wpiszecie się do tego smakowitego klubu.

Na jaką okazję?

Smaczny, szybki i prosty sposób na obiad – takich przepisów nigdy dość! Zwłaszcza gdy terminarz pęka w szwach, a czas na gotowanie musicie znaleźć między pracą, szkołą, delegacjami, kursami i realizowaniem swoich pasji.

Czy wiesz, że?

Ziarna orkiszu charakteryzują się grubą łuską, która chroni wnętrze przed szkodnikami. Za sprawą niezrównanej odporności stał się jednym z ulubionych zbóż rolników.

Dla urozmaicenia:

Pokrojony w plasterki seler naciowy sprawdzi się jako barwny i chrupiący dodatek do makaronu.