Curry z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

250 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek oraz wszystkie przyprawy w tym liście curry. Podgrzewaj przez około minutę, po czym dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli.

Krok 3

dodaj pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut by sos zgęstniał.

Krok 4

Następnie wrzuć krewetki i gotuj, do momentu gdy będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej