Curry z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

250 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek oraz wszystkie przyprawy w tym liście curry. Podgrzewaj przez około minutę, po czym dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli.

Krok 3

dodaj pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut by sos zgęstniał.

Krok 4

Następnie wrzuć krewetki i gotuj, do momentu gdy będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej