
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 opakowania
250 gramów
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek oraz wszystkie przyprawy w tym liście curry. Podgrzewaj przez około minutę, po czym dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli.
Krok 3
dodaj pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut by sos zgęstniał.
Krok 4
Następnie wrzuć krewetki i gotuj, do momentu gdy będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej