Curry z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

250 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek oraz wszystkie przyprawy w tym liście curry. Podgrzewaj przez około minutę, po czym dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli.

Krok 3

dodaj pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut by sos zgęstniał.

Krok 4

Następnie wrzuć krewetki i gotuj, do momentu gdy będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej