
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 opakowania
250 gramów
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek oraz wszystkie przyprawy w tym liście curry. Podgrzewaj przez około minutę, po czym dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli.
Krok 3
dodaj pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut by sos zgęstniał.
Krok 4
Następnie wrzuć krewetki i gotuj, do momentu gdy będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























