Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
12 dekagramów
20 dekagramów
30 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski.
Krok 2
Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.
Krok 4
W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.
Krok 6
W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej