Curry z wołowiną na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wołowiną na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

12 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w paski.

Krok 2

Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.

Krok 4

W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.

Krok 5

Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.

Krok 6

W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.

Krok 7

Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasztet z królika
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej