
Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
12 dekagramów
20 dekagramów
30 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski.
Krok 2
Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.
Krok 4
W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.
Krok 6
W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej