
Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
12 dekagramów
20 dekagramów
30 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski.
Krok 2
Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.
Krok 4
W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.
Krok 6
W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej