Curry z wołowiną na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wołowiną na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

12 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w paski.

Krok 2

Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.

Krok 4

W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.

Krok 5

Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.

Krok 6

W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.

Krok 7

Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej