Curry z wołowiną na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wołowiną na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

12 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w paski.

Krok 2

Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.

Krok 4

W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.

Krok 5

Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.

Krok 6

W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.

Krok 7

Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z wołowiną na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej