Curry z kurzych wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurzych wątróbek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.25 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę poprzez wymieszanie dwóch łyżek wody, sosu sojowego, sezamu, posiekanego czosnku, oleju sezamowego oraz marynaty Knorr.

Krok 2

Skrój w plastry cebulę i paprykę i smaż je na połowie oliwy aż zmiękną.

Krok 3

Wsyp do wątróbek paprykę, cebulę i strączki groszku (opcjonalnie) a następnie zalej wszystko marynatą. Na zmniejszonym ogniu smaż przez 3 minuty. Danie serwuj gorące, udekorowane prażonymi ziarnami sezamu.

Krok 4

Skrój wątróbki w plastry i zalej przygotowaną marynatą. Odstaw je do lodówki na dwie godziny.

Krok 5

Wyciągnij wątróbki z marynaty i przypraw je pieprzem, kminkiem oraz kolendrą.

Krok 6

Rozgrzej w rondlu resztę oliwy wraz z olejem arachidowym i smaż na tej mieszance wątróbki przez 5 minut na dużym ogniu. Będą gotowe kiedy z zewnątrz się usmażą a w środku będą różowe.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurzych wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej