Curry pomidorowo – ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry pomidorowo – ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

1 sztuka

1 łyżeczka

400 mililitrów

1 łyżeczka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę.

Krok 2

W oddzielnym garnku ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu. Do wody dodaj trochę mleka kokosowego, kilka goździków i strączki kardamonu.

Krok 3

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż. Dodaj soczewicę.

Krok 4

Następnie zgnieć czosnek, wymieszaj z imbirem, chilli, dodaj do cebuli wymieszaj.

Krok 5

Następnie dodaj pomidory i sól.

Krok 6

Smaż kilka chwil, dodaj ziemniaki i przyprawy. Smaż przez 5 minut.

Krok 7

Na koniec wlej mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej