
Składniki
3 sztuki
null
1 sztuka
1 łyżeczka
400 mililitrów
1 łyżeczka
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę.
Krok 2
W oddzielnym garnku ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu. Do wody dodaj trochę mleka kokosowego, kilka goździków i strączki kardamonu.
Krok 3
Cebulę pokrój w plastry i podsmaż. Dodaj soczewicę.
Krok 4
Następnie zgnieć czosnek, wymieszaj z imbirem, chilli, dodaj do cebuli wymieszaj.
Krok 5
Następnie dodaj pomidory i sól.
Krok 6
Smaż kilka chwil, dodaj ziemniaki i przyprawy. Smaż przez 5 minut.
Krok 7
Na koniec wlej mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia Podaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























