Curry pomidorowo – ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry pomidorowo – ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

1 sztuka

1 łyżeczka

400 mililitrów

1 łyżeczka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę.

Krok 2

W oddzielnym garnku ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu. Do wody dodaj trochę mleka kokosowego, kilka goździków i strączki kardamonu.

Krok 3

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż. Dodaj soczewicę.

Krok 4

Następnie zgnieć czosnek, wymieszaj z imbirem, chilli, dodaj do cebuli wymieszaj.

Krok 5

Następnie dodaj pomidory i sól.

Krok 6

Smaż kilka chwil, dodaj ziemniaki i przyprawy. Smaż przez 5 minut.

Krok 7

Na koniec wlej mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej