
Składniki
3 sztuki
null
1 sztuka
1 łyżeczka
400 mililitrów
1 łyżeczka
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę.
Krok 2
W oddzielnym garnku ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu. Do wody dodaj trochę mleka kokosowego, kilka goździków i strączki kardamonu.
Krok 3
Cebulę pokrój w plastry i podsmaż. Dodaj soczewicę.
Krok 4
Następnie zgnieć czosnek, wymieszaj z imbirem, chilli, dodaj do cebuli wymieszaj.
Krok 5
Następnie dodaj pomidory i sól.
Krok 6
Smaż kilka chwil, dodaj ziemniaki i przyprawy. Smaż przez 5 minut.
Krok 7
Na koniec wlej mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia Podaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej