Curry pomidorowo – ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry pomidorowo – ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

1 sztuka

1 łyżeczka

400 mililitrów

1 łyżeczka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę.

Krok 2

W oddzielnym garnku ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu. Do wody dodaj trochę mleka kokosowego, kilka goździków i strączki kardamonu.

Krok 3

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż. Dodaj soczewicę.

Krok 4

Następnie zgnieć czosnek, wymieszaj z imbirem, chilli, dodaj do cebuli wymieszaj.

Krok 5

Następnie dodaj pomidory i sól.

Krok 6

Smaż kilka chwil, dodaj ziemniaki i przyprawy. Smaż przez 5 minut.

Krok 7

Na koniec wlej mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry pomidorowo – ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Cynamonowy kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej