
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr, aż zmiękną.

Krok 2
Wyłącz ogień, a następnie dodaj chili, kolendrę, kminek, kurkumę oraz mango.

Krok 3
Teraz dodaj ziemniaki i zamieszaj. Smaż wszystko przez 5 minut.

Krok 4
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zmniejsz ogień i dodaj nasiona kopru i cebuli oraz liście curry.

Krok 5
Dobrze wymieszaj wszystko i smaż przyprawy przez minutę nadal mieszając.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z ziemniaków
Szybka w przygotowaniu przekąska, która będzie wyśmienita dla miłośników wyrazistych połączeń smakowych. Wystarczy jeden garnek i kilka składników – zasugeruj się tym przepisem i do dzieła. Od czego zacząć przyrządzanie curry z ziemniaków? Na początek pokrój warzywa na plasterki i gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem aromatycznej kostki rosołowej do momentu, aż zmiękną. Na rozgrzanej patelni rozgrzej olej i wsyp nasiona kopru i cebuli oraz liście curry. Pod koniec wrzuć jeszcze pikantne chili, kminek, kolendrę oraz mango. Na końcu połącz wszystko z ziemniakami i dokładnie zamieszaj, żeby smaki się przeniknęły. Mieszankę smaż przez kilka minut, ciągle mieszając, do momentu aż będzie bardzo ciepła. Curry z ziemniaków doskonale smakuje solo, bez żadnych dodatków, jednak jeśli chcesz urozmaicić przekąskę, przygotuj aromatyczne grzanki. Zamiast nich odpowiednia będzie również chrupiąca bagietka posmarowana twarożkiem czosnkowym. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!