Curry z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
73 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr, aż zmiękną.

Curry z ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Wyłącz ogień, a następnie dodaj chili, kolendrę, kminek, kurkumę oraz mango.

Curry z ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj ziemniaki i zamieszaj. Smaż wszystko przez 5 minut.

Curry z ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zmniejsz ogień i dodaj nasiona kopru i cebuli oraz liście curry.

Curry z ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Dobrze wymieszaj wszystko i smaż przyprawy przez minutę nadal mieszając.

Curry z ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z ziemniakówCurry z ziemniaków

Szybka w przygotowaniu przekąska, która będzie wyśmienita dla miłośników wyrazistych połączeń smakowych. Wystarczy jeden garnek i kilka składników – zasugeruj się tym przepisem i do dzieła. Od czego zacząć przyrządzanie curry z ziemniaków? Na początek pokrój warzywa na plasterki i gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem aromatycznej kostki rosołowej do momentu, aż zmiękną. Na rozgrzanej patelni rozgrzej olej i wsyp nasiona kopru i cebuli oraz liście curry. Pod koniec wrzuć jeszcze pikantne chili, kminek, kolendrę oraz mango. Na końcu połącz wszystko z ziemniakami i dokładnie zamieszaj, żeby smaki się przeniknęły. Mieszankę smaż przez kilka minut, ciągle mieszając, do momentu aż będzie bardzo ciepła. Curry z ziemniaków doskonale smakuje solo, bez żadnych dodatków, jednak jeśli chcesz urozmaicić przekąskę, przygotuj aromatyczne grzanki. Zamiast nich odpowiednia będzie również chrupiąca bagietka posmarowana twarożkiem czosnkowym. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!