Ziemniaki w panierce na patelni - curry ziemniaczki | Przepisy.pl pixel

Ziemniaki w panierce curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
462 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

436 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

0.25 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć curry oraz przyprawę Knorr.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 2

Krok 3

Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki. Smaż, aż ziemniaki będą miękkie.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 3

Krok 4

Na końcu posyp kminkiem i posiekaną kolendrą. Tak przygotowane ziemniaki pasują przede wszystkim do grillowanego mięsa.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Majewska

    Agnieszka Majewska , 28.04.2017

    Dziwny sposób przygotowania co dobrze wymieszaj i gdzie dodać ziemniaki pokrojone w plasterki???? Kto to tworzył ten przepis??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki w panierce curryZiemniaki w panierce curry

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.