
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
0.25 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.

Krok 2
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć curry oraz przyprawę Knorr.

Krok 3
Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki. Smaż, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 4
Na końcu posyp kminkiem i posiekaną kolendrą. Tak przygotowane ziemniaki pasują przede wszystkim do grillowanego mięsa.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki w panierce curry
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.


































