Ziemniaki w panierce na patelni - curry ziemniaczki | Przepisy.pl pixel

Ziemniaki w panierce curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
462 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

436 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

0.25 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć curry oraz przyprawę Knorr.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 2

Krok 3

Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki. Smaż, aż ziemniaki będą miękkie.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 3

Krok 4

Na końcu posyp kminkiem i posiekaną kolendrą. Tak przygotowane ziemniaki pasują przede wszystkim do grillowanego mięsa.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Majewska

    Agnieszka Majewska , 28.04.2017

    Dziwny sposób przygotowania co dobrze wymieszaj i gdzie dodać ziemniaki pokrojone w plasterki???? Kto to tworzył ten przepis??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki w panierce curryZiemniaki w panierce curry

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.