Ziemniaki w panierce curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w panierce curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

444 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

0.25 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć curry oraz przyprawę Knorr.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 2

Krok 3

Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki. Smaż, aż ziemniaki będą miękkie.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 3

Krok 4

Na końcu posyp kminkiem i posiekaną kolendrą. Tak przygotowane ziemniaki pasują przede wszystkim do grillowanego mięsa.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Majewska

    Agnieszka Majewska , 28.04.2017

    Dziwny sposób przygotowania co dobrze wymieszaj i gdzie dodać ziemniaki pokrojone w plasterki???? Kto to tworzył ten przepis??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej