
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
0.25 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.

Krok 2
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć curry oraz przyprawę Knorr.

Krok 3
Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki. Smaż, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 4
Na końcu posyp kminkiem i posiekaną kolendrą. Tak przygotowane ziemniaki pasują przede wszystkim do grillowanego mięsa.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki w panierce curry
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.