Kwaśnica z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kwaśnica z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1000 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć, ugotować jarzyny z pokrojonymi ziemniakami i dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Osobno ugotować grzyby z 1 łyżką masła.

Krok 3

Osobno ugotować kapustę, a gdy będzie miękka pokroić grzyby i z wywarem wlać do kapusty.

Krok 4

Dodać ugotowane ziemniaki i jarzyny wraz z wywarem.

Krok 5

Zasmażyć zasmażką Knorr i doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśnica z grzybamiKwaśnica z grzybami

Kwaśnica to popularne danie wywodzące się z kuchni góralskiej – w podstawowej wersji kapusta kiszona łączy się z mięsem i ziemniakami. Tym razem przygotuj tę zupę z dodatkiem aromatycznych suszonych grzybów – dzięki temu przepisowi nie będzie to trudne. Aby wydobyć głębię smaku, jarzyny ugotuj z pokrojonymi ziemniakami oraz z dodatkiem kostki rosołowej, która wzbogaci aromat bulionu. Namoczone wcześniej grzyby przyrządź według wskazówek zawartych w przepisie i pokrój je na kawałki. Następnie przygotuj kapustę – kiedy będzie już miękka, dodaj do niej poszatkowane grzyby i wywar z jarzyn. Dopełnieniem smaku tej zupy będzie zasmażka, którą wykonasz w kilka minut, oraz dodatek podstawowych przypraw. Kwaśnicę podawaj jeszcze ciepłą, ozdobioną natką pietruszki. Co będzie do niej odpowiednim dodatkiem? Sprawdzi się chrupiące pieczywo lub grzanki posypane ziołami. Szybko, prosto i smacznie – tym przepisem udowadniamy, że gotowanie według naszych wskazówek może być prawdziwą przyjemnością. Smacznego!