Kwaśnica z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1000 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć, ugotować jarzyny z pokrojonymi ziemniakami i dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Osobno ugotować grzyby z 1 łyżką masła.

Krok 3

Osobno ugotować kapustę, a gdy będzie miękka pokroić grzyby i z wywarem wlać do kapusty.

Krok 4

Dodać ugotowane ziemniaki i jarzyny wraz z wywarem.

Krok 5

Zasmażyć zasmażką Knorr i doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybki ryż z patelni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśnica z grzybamiKwaśnica z grzybami

Kwaśnica to popularne danie wywodzące się z kuchni góralskiej – w podstawowej wersji kapusta kiszona łączy się z mięsem i ziemniakami. Tym razem przygotuj tę zupę z dodatkiem aromatycznych suszonych grzybów – dzięki temu przepisowi nie będzie to trudne. Aby wydobyć głębię smaku, jarzyny ugotuj z pokrojonymi ziemniakami oraz z dodatkiem kostki rosołowej, która wzbogaci aromat bulionu. Namoczone wcześniej grzyby przyrządź według wskazówek zawartych w przepisie i pokrój je na kawałki. Następnie przygotuj kapustę – kiedy będzie już miękka, dodaj do niej poszatkowane grzyby i wywar z jarzyn. Dopełnieniem smaku tej zupy będzie zasmażka, którą wykonasz w kilka minut, oraz dodatek podstawowych przypraw. Kwaśnicę podawaj jeszcze ciepłą, ozdobioną natką pietruszki. Co będzie do niej odpowiednim dodatkiem? Sprawdzi się chrupiące pieczywo lub grzanki posypane ziołami. Szybko, prosto i smacznie – tym przepisem udowadniamy, że gotowanie według naszych wskazówek może być prawdziwą przyjemnością. Smacznego!