Kwaśnica z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1000 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć, ugotować jarzyny z pokrojonymi ziemniakami i dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Osobno ugotować grzyby z 1 łyżką masła.

Krok 3

Osobno ugotować kapustę, a gdy będzie miękka pokroić grzyby i z wywarem wlać do kapusty.

Krok 4

Dodać ugotowane ziemniaki i jarzyny wraz z wywarem.

Krok 5

Zasmażyć zasmażką Knorr i doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśnica z grzybamiKwaśnica z grzybami

Kwaśnica to popularne danie wywodzące się z kuchni góralskiej – w podstawowej wersji kapusta kiszona łączy się z mięsem i ziemniakami. Tym razem przygotuj tę zupę z dodatkiem aromatycznych suszonych grzybów – dzięki temu przepisowi nie będzie to trudne. Aby wydobyć głębię smaku, jarzyny ugotuj z pokrojonymi ziemniakami oraz z dodatkiem kostki rosołowej, która wzbogaci aromat bulionu. Namoczone wcześniej grzyby przyrządź według wskazówek zawartych w przepisie i pokrój je na kawałki. Następnie przygotuj kapustę – kiedy będzie już miękka, dodaj do niej poszatkowane grzyby i wywar z jarzyn. Dopełnieniem smaku tej zupy będzie zasmażka, którą wykonasz w kilka minut, oraz dodatek podstawowych przypraw. Kwaśnicę podawaj jeszcze ciepłą, ozdobioną natką pietruszki. Co będzie do niej odpowiednim dodatkiem? Sprawdzi się chrupiące pieczywo lub grzanki posypane ziołami. Szybko, prosto i smacznie – tym przepisem udowadniamy, że gotowanie według naszych wskazówek może być prawdziwą przyjemnością. Smacznego!