Kwaśnica z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kwaśnica z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1000 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć, ugotować jarzyny z pokrojonymi ziemniakami i dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Osobno ugotować grzyby z 1 łyżką masła.

Krok 3

Osobno ugotować kapustę, a gdy będzie miękka pokroić grzyby i z wywarem wlać do kapusty.

Krok 4

Dodać ugotowane ziemniaki i jarzyny wraz z wywarem.

Krok 5

Zasmażyć zasmażką Knorr i doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa curry
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśnica z grzybamiKwaśnica z grzybami

Kwaśnica to popularne danie wywodzące się z kuchni góralskiej – w podstawowej wersji kapusta kiszona łączy się z mięsem i ziemniakami. Tym razem przygotuj tę zupę z dodatkiem aromatycznych suszonych grzybów – dzięki temu przepisowi nie będzie to trudne. Aby wydobyć głębię smaku, jarzyny ugotuj z pokrojonymi ziemniakami oraz z dodatkiem kostki rosołowej, która wzbogaci aromat bulionu. Namoczone wcześniej grzyby przyrządź według wskazówek zawartych w przepisie i pokrój je na kawałki. Następnie przygotuj kapustę – kiedy będzie już miękka, dodaj do niej poszatkowane grzyby i wywar z jarzyn. Dopełnieniem smaku tej zupy będzie zasmażka, którą wykonasz w kilka minut, oraz dodatek podstawowych przypraw. Kwaśnicę podawaj jeszcze ciepłą, ozdobioną natką pietruszki. Co będzie do niej odpowiednim dodatkiem? Sprawdzi się chrupiące pieczywo lub grzanki posypane ziołami. Szybko, prosto i smacznie – tym przepisem udowadniamy, że gotowanie według naszych wskazówek może być prawdziwą przyjemnością. Smacznego!