
Składniki
1.6 litra
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
15 dekagramów
30 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr przygotuj wywar.

Krok 2
Kukurydzę opłucz i zalej gotującą się, osoloną wodą, ugotuj, odcedź i wyłuskaj.

Krok 3
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki razem z kapustą zalej wywarem i ugotuj.

Krok 4
Pomidory sparz, obierz, następnie pokrój w kawałki.

Krok 5
Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż i dodaj do ziemniaków, kukurydzy, pomidorów. Wlej śmietanę.

Krok 6
Chwilę pogotuj i dopraw do smaku Przyprawa Uniwersalną Delikat Knorr, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Zupę z kukurydzy z jarzynami podawaj zaraz po przygotowaniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej

































Zupa z kukurydzy

