
Składniki
1.6 litra
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
15 dekagramów
30 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr przygotuj wywar.

Krok 2
Kukurydzę opłucz i zalej gotującą się, osoloną wodą, ugotuj, odcedź i wyłuskaj.

Krok 3
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki razem z kapustą zalej wywarem i ugotuj.

Krok 4
Pomidory sparz, obierz, następnie pokrój w kawałki.

Krok 5
Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż i dodaj do ziemniaków, kukurydzy, pomidorów. Wlej śmietanę.

Krok 6
Chwilę pogotuj i dopraw do smaku Przyprawa Uniwersalną Delikat Knorr, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Zupę z kukurydzy z jarzynami podawaj zaraz po przygotowaniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej