Zupa z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kukurydzy

z jarzynami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

223 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.6 litra

2 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

15 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr przygotuj wywar.

Zupa z kukurydzy - Krok 1

Krok 2

Kukurydzę opłucz i zalej gotującą się, osoloną wodą, ugotuj, odcedź i wyłuskaj.

Zupa z kukurydzy - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki razem z kapustą zalej wywarem i ugotuj.

Zupa z kukurydzy - Krok 3

Krok 4

Pomidory sparz, obierz, następnie pokrój w kawałki.

Zupa z kukurydzy - Krok 4

Krok 5

Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż i dodaj do ziemniaków, kukurydzy, pomidorów. Wlej śmietanę.

Zupa z kukurydzy - Krok 5

Krok 6

Chwilę pogotuj i dopraw do smaku Przyprawa Uniwersalną Delikat Knorr, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Zupę z kukurydzy z jarzynami podawaj zaraz po przygotowaniu.

Zupa z kukurydzy - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • , 17.10.2016

    jaka ta śmietana i 0.5 czego? opakowania czy litra?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Franaszek

    Ewa Franaszek , 26.09.2011

    zupa pomidorowa z ryżem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Wisniowiecka-Zielinska

    Marta Wisniowiecka-Zielinska , 26.09.2011

    kartoflanka najlepsza zupa i najsmaczniejsza z zasmazka:) pycha:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Konieczna

    Ewa Konieczna , 26.09.2011

    ... może być na otarcie łez - nie lubię zup.Toleruję tylko zupę grochową,fasolową,szczawiową,barszcz czerwony czysty oraz rosół /rosół w kubku jako popitka po głównym daniu/. W moim gospodarstwie domowym /sztuk 3/ nikt nie lubi zup.Ja ewtl.wypiję zupę krem.Uwielbiam za to zupę cebulową z grzaneczkami.SMACZNEGO :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anne Anulka Printemps

    Anne Anulka Printemps , 26.09.2011

    Oooo trzeba spróbować:);)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz chlebowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z kukurydzyZupa z kukurydzy

Z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr przygotuj wywar.