Jarzynowa zupa z lanym ciastem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynowa zupa z lanym ciastem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.75 szklanki

null

2 sztuki

1 łyżka

null

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę, gotuj na małym ogniu gdy będą miękkie.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem razem z mąką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, w razie potrzeby dodaj mąki lub mleka.

Krok 3

Wlewaj ciasto cienką strużką do gotującej się zupy i zagotuj.

Krok 4

Podbij zupę śmietaną, zmieszaj z odrobiną masła. Jarzynową zupę podawaj posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej