Jarzynowa zupa z lanym ciastem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynowa zupa z lanym ciastem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.75 szklanki

null

2 sztuki

1 łyżka

null

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę, gotuj na małym ogniu gdy będą miękkie.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem razem z mąką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, w razie potrzeby dodaj mąki lub mleka.

Krok 3

Wlewaj ciasto cienką strużką do gotującej się zupy i zagotuj.

Krok 4

Podbij zupę śmietaną, zmieszaj z odrobiną masła. Jarzynową zupę podawaj posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone grzyby po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej