
Składniki
2 sztuki
0.75 szklanki
null
2 sztuki
1 łyżka
null
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę, gotuj na małym ogniu gdy będą miękkie.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem razem z mąką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, w razie potrzeby dodaj mąki lub mleka.
Krok 3
Wlewaj ciasto cienką strużką do gotującej się zupy i zagotuj.
Krok 4
Podbij zupę śmietaną, zmieszaj z odrobiną masła. Jarzynową zupę podawaj posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej