Składniki
2 sztuki
0.75 szklanki
null
2 sztuki
1 łyżka
null
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę, gotuj na małym ogniu gdy będą miękkie.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem razem z mąką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, w razie potrzeby dodaj mąki lub mleka.
Krok 3
Wlewaj ciasto cienką strużką do gotującej się zupy i zagotuj.
Krok 4
Podbij zupę śmietaną, zmieszaj z odrobiną masła. Jarzynową zupę podawaj posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej