Jarzynowa zupa z lanym ciastem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynowa zupa z lanym ciastem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.75 szklanki

null

2 sztuki

1 łyżka

null

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę, gotuj na małym ogniu gdy będą miękkie.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem razem z mąką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, w razie potrzeby dodaj mąki lub mleka.

Krok 3

Wlewaj ciasto cienką strużką do gotującej się zupy i zagotuj.

Krok 4

Podbij zupę śmietaną, zmieszaj z odrobiną masła. Jarzynową zupę podawaj posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynowa zupa z lanym ciastem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej