Składniki
2 sztuki
0.75 szklanki
null
2 sztuki
1 łyżka
null
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę, gotuj na małym ogniu gdy będą miękkie.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem razem z mąką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, w razie potrzeby dodaj mąki lub mleka.
Krok 3
Wlewaj ciasto cienką strużką do gotującej się zupy i zagotuj.
Krok 4
Podbij zupę śmietaną, zmieszaj z odrobiną masła. Jarzynową zupę podawaj posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej