
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, rozkrój, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, razem z cebulą i czosnkiem.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki, rozkrój w ósemki i wymieszaj z warzywami.
Krok 3
Wszystko zmiksuj, dodaj oliwę, dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Krok 4
Przed podaniem schłodź w lodówce przez przynajmniej 30 minut.
Krok 5
Sos meksykański jest idealnym dodatkiem do pieczonych mięs.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























