Wyśmienity sos meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity sos meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, rozkrój, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, razem z cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki, rozkrój w ósemki i wymieszaj z warzywami.

Krok 3

Wszystko zmiksuj, dodaj oliwę, dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i kolendrą.

Krok 4

Przed podaniem schłodź w lodówce przez przynajmniej 30 minut.

Krok 5

Sos meksykański jest idealnym dodatkiem do pieczonych mięs.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Quesadilla z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej