
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, rozkrój, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, razem z cebulą i czosnkiem.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki, rozkrój w ósemki i wymieszaj z warzywami.
Krok 3
Wszystko zmiksuj, dodaj oliwę, dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Krok 4
Przed podaniem schłodź w lodówce przez przynajmniej 30 minut.
Krok 5
Sos meksykański jest idealnym dodatkiem do pieczonych mięs.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej