
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, rozkrój, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, razem z cebulą i czosnkiem.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki, rozkrój w ósemki i wymieszaj z warzywami.
Krok 3
Wszystko zmiksuj, dodaj oliwę, dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Krok 4
Przed podaniem schłodź w lodówce przez przynajmniej 30 minut.
Krok 5
Sos meksykański jest idealnym dodatkiem do pieczonych mięs.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej