
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, rozkrój, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, razem z cebulą i czosnkiem.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki, rozkrój w ósemki i wymieszaj z warzywami.
Krok 3
Wszystko zmiksuj, dodaj oliwę, dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Krok 4
Przed podaniem schłodź w lodówce przez przynajmniej 30 minut.
Krok 5
Sos meksykański jest idealnym dodatkiem do pieczonych mięs.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej