Wyśmienity sos meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity sos meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, rozkrój, oczyść i posiekaj w drobną kostkę, razem z cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki, rozkrój w ósemki i wymieszaj z warzywami.

Krok 3

Wszystko zmiksuj, dodaj oliwę, dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i kolendrą.

Krok 4

Przed podaniem schłodź w lodówce przez przynajmniej 30 minut.

Krok 5

Sos meksykański jest idealnym dodatkiem do pieczonych mięs.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej