
Składniki
2 łyżki
null szklanek
6 sztuk
null szklanek
1 szklanka
3 sztuki
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę drobno posiekaj i uduś na oliwie.
Krok 2
Dodaj wino, rosół z ryb, sól i pieprz.
Krok 3
Zaciągnij stopniowo żółtkami i ubijaj trzepaczką podgrzewaj, do momentu gdy sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej