Sos wenecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos wenecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null szklanek

6 sztuk

null szklanek

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę drobno posiekaj i uduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj wino, rosół z ryb, sól i pieprz.

Krok 3

Zaciągnij stopniowo żółtkami i ubijaj trzepaczką podgrzewaj, do momentu gdy sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej