Sos wenecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos wenecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null szklanek

6 sztuk

null szklanek

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę drobno posiekaj i uduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj wino, rosół z ryb, sól i pieprz.

Krok 3

Zaciągnij stopniowo żółtkami i ubijaj trzepaczką podgrzewaj, do momentu gdy sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Schabowy z cytrusami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej