Sos wenecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos wenecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

1 szklanka

4 sztuki

1 szklanka

null szklanek

null szklanek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę drobno posiekaj i uduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj wino, rosół z ryb, sól i pieprz.

Krok 3

Zaciągnij stopniowo żółtkami i ubijaj trzepaczką podgrzewaj, do momentu gdy sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos wenecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej