
Składniki
50 gramów
0.5 szklanki
200 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zaś oczyszczone pieczarki w paski.
Krok 2
Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu, do momentu gdy składniki zmiękną.
Krok 3
Wymieszaj z mąką i połącz sos ze śmietaną.
Krok 4
Rozprowadź z masłem, odrobią soku z cytryny i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej