Tradycyjny sos pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjny sos pieczarkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 szklanki

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zaś oczyszczone pieczarki w paski.

Krok 2

Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu, do momentu gdy składniki zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z mąką i połącz sos ze śmietaną.

Krok 4

Rozprowadź z masłem, odrobią soku z cytryny i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej