
Składniki
50 gramów
0.5 szklanki
200 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zaś oczyszczone pieczarki w paski.
Krok 2
Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu, do momentu gdy składniki zmiękną.
Krok 3
Wymieszaj z mąką i połącz sos ze śmietaną.
Krok 4
Rozprowadź z masłem, odrobią soku z cytryny i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej