Tradycyjny sos pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tradycyjny sos pieczarkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 szklanki

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zaś oczyszczone pieczarki w paski.

Krok 2

Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu, do momentu gdy składniki zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z mąką i połącz sos ze śmietaną.

Krok 4

Rozprowadź z masłem, odrobią soku z cytryny i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej