
Składniki
50 gramów
0.5 szklanki
200 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zaś oczyszczone pieczarki w paski.
Krok 2
Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu, do momentu gdy składniki zmiękną.
Krok 3
Wymieszaj z mąką i połącz sos ze śmietaną.
Krok 4
Rozprowadź z masłem, odrobią soku z cytryny i dopraw do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej