Tradycyjny sos pieczarkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 szklanki

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zaś oczyszczone pieczarki w paski.

Krok 2

Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu, do momentu gdy składniki zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z mąką i połącz sos ze śmietaną.

Krok 4

Rozprowadź z masłem, odrobią soku z cytryny i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej