Tradycyjny sos pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjny sos pieczarkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 szklanki

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zaś oczyszczone pieczarki w paski.

Krok 2

Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu, do momentu gdy składniki zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z mąką i połącz sos ze śmietaną.

Krok 4

Rozprowadź z masłem, odrobią soku z cytryny i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny sos pieczarkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej