Neapolitański sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Neapolitański sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórek, rozetnij w ósemki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory, dopraw do smaku.

Krok 3

Gotuj na dość dużym ogniu aby pomidory zmiękły, dodaj posiekany lubczyk i pietruszkę. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej