Neapolitański sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Neapolitański sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórek, rozetnij w ósemki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory, dopraw do smaku.

Krok 3

Gotuj na dość dużym ogniu aby pomidory zmiękły, dodaj posiekany lubczyk i pietruszkę. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wok warzywny z tofu
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej