Neapolitański sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Neapolitański sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórek, rozetnij w ósemki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory, dopraw do smaku.

Krok 3

Gotuj na dość dużym ogniu aby pomidory zmiękły, dodaj posiekany lubczyk i pietruszkę. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dip ziołowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej