
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj i usmaż.
Krok 2
Rzodkiewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Rzodkiewkę połącz z cebulą, majonezem i śmietaną.
Krok 4
Dopraw pieprzem oraz solą i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej