Sos krakowski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos krakowski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj i usmaż.

Krok 2

Rzodkiewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Rzodkiewkę połącz z cebulą, majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw pieprzem oraz solą i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej