
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pesto można zrobić - no, może nie z wszystkiego, ale prawie. Na przykład z młodych liści mlecza albo dzikiego szczawiu. Bo choć klasyczne jest z bazylii, to poeksperymentować na pewno nie zaszkodzi.
Krok 2
Zmiksuj czosnek z orzechami, ciągle miksując dodawaj rukolę i - powolutku - oliwę. Połącz z oboma serami, przypraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej