Pesto z rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto z rukoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pesto można zrobić - no, może nie z wszystkiego, ale prawie. Na przykład z młodych liści mlecza albo dzikiego szczawiu. Bo choć klasyczne jest z bazylii, to poeksperymentować na pewno nie zaszkodzi.

Krok 2

Zmiksuj czosnek z orzechami, ciągle miksując dodawaj rukolę i - powolutku - oliwę. Połącz z oboma serami, przypraw solą i pieprzem.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej