Pesto z rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto z rukoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pesto można zrobić - no, może nie z wszystkiego, ale prawie. Na przykład z młodych liści mlecza albo dzikiego szczawiu. Bo choć klasyczne jest z bazylii, to poeksperymentować na pewno nie zaszkodzi.

Krok 2

Zmiksuj czosnek z orzechami, ciągle miksując dodawaj rukolę i - powolutku - oliwę. Połącz z oboma serami, przypraw solą i pieprzem.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto z rukoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej