
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
null
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek owocu dobrze umyć i zetrzeć z nich skórkę.
Krok 2
Potem z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok.
Krok 3
Następnie do garnka wlać miód, imbir, sok z owoców, wino (lub porto) oraz dodać galaretkę i sól do smaku. Wszystko powinno być bardzo dokładnie wymieszane. Doprowadzić do zagotowani, a potem odstawić aby ostygło.
Krok 4
Gdy sos ostygnie dodać do niego stary chrzan (można zastąpić go chrzanem ze słoika ponieważ jest już doprawiony), porządnie i dokładnie wymieszać, stworzyć jednolitą masę i włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 5
Na koniec sos doprawić jeszcze miodem, sokiem z cytryny i solą do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej