Sos maltański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos maltański

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek owocu dobrze umyć i zetrzeć z nich skórkę.

Krok 2

Potem z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok.

Krok 3

Następnie do garnka wlać miód, imbir, sok z owoców, wino (lub porto) oraz dodać galaretkę i sól do smaku. Wszystko powinno być bardzo dokładnie wymieszane. Doprowadzić do zagotowani, a potem odstawić aby ostygło.

Krok 4

Gdy sos ostygnie dodać do niego stary chrzan (można zastąpić go chrzanem ze słoika ponieważ jest już doprawiony), porządnie i dokładnie wymieszać, stworzyć jednolitą masę i włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

Krok 5

Na koniec sos doprawić jeszcze miodem, sokiem z cytryny i solą do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos maltański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz gyros z indyka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej