Składniki
1 szklanka
80 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz orzechy, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem, orzechami i likierem.
Krok 3
Śmietankę zagotuj z drobno pokrojoną wanilią.
Krok 4
Następnie przecedź i powoli wlej do przygotowanej masy.
Krok 5
Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.
Krok 6
wszystko delikatnie wymieszaj.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej