Sos huzarski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

80 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz orzechy, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem, orzechami i likierem.

Krok 3

Śmietankę zagotuj z drobno pokrojoną wanilią.

Krok 4

Następnie przecedź i powoli wlej do przygotowanej masy.

Krok 5

Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.

Krok 6

wszystko delikatnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej