Sos huzarski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

80 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz orzechy, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem, orzechami i likierem.

Krok 3

Śmietankę zagotuj z drobno pokrojoną wanilią.

Krok 4

Następnie przecedź i powoli wlej do przygotowanej masy.

Krok 5

Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.

Krok 6

wszystko delikatnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej