
Składniki
1 szklanka
80 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz orzechy, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem, orzechami i likierem.
Krok 3
Śmietankę zagotuj z drobno pokrojoną wanilią.
Krok 4
Następnie przecedź i powoli wlej do przygotowanej masy.
Krok 5
Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.
Krok 6
wszystko delikatnie wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej