
Składniki
1 szklanka
80 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz orzechy, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem, orzechami i likierem.
Krok 3
Śmietankę zagotuj z drobno pokrojoną wanilią.
Krok 4
Następnie przecedź i powoli wlej do przygotowanej masy.
Krok 5
Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.
Krok 6
wszystko delikatnie wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























