
Składniki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, dokładnie rozbijając grudki.
Krok 2
Doprawiamy przyprawami i przesmażamy ok. 10 minut często mieszając. Zalewamy bulionem i sosem pomidorowym.
Krok 3
Gotujemy na wolnym ogniu 20-30 minut, aż sos się zredukuje. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej