
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, dokładnie rozbijając grudki.
Krok 2
Doprawiamy przyprawami i przesmażamy ok. 10 minut często mieszając. Zalewamy bulionem i sosem pomidorowym.
Krok 3
Gotujemy na wolnym ogniu 20-30 minut, aż sos się zredukuje. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej