Sos boloński do spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos boloński do spaghetti

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, dokładnie rozbijając grudki.

Krok 2

Doprawiamy przyprawami i przesmażamy ok. 10 minut często mieszając. Zalewamy bulionem i sosem pomidorowym.

Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu 20-30 minut, aż sos się zredukuje. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej