Sos boloński do spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos boloński do spaghetti

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, dokładnie rozbijając grudki.

Krok 2

Doprawiamy przyprawami i przesmażamy ok. 10 minut często mieszając. Zalewamy bulionem i sosem pomidorowym.

Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu 20-30 minut, aż sos się zredukuje. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pesto
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej