Sos boloński do spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos boloński do spaghetti

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, dokładnie rozbijając grudki.

Krok 2

Doprawiamy przyprawami i przesmażamy ok. 10 minut często mieszając. Zalewamy bulionem i sosem pomidorowym.

Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu 20-30 minut, aż sos się zredukuje. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos boloński do spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos polski - szary
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej