Pikantna zielona salsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zielona salsa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

240 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce miechunki oczyść i potnij w kostkę, następnie wymieszaj z drobno posiekaną dymką i czosnkiem.

Krok 2

Papryczki umyj, rozetnij, usuń nasionka i potnij drobno, dodaj do reszty składników razem z posiekaną kolendrą

Krok 3

Skrop obficie sokiem z limonki i 2 łyżkami wody

Krok 4

Dopraw do smaku i przełóż pikantną zieloną salsę do salaterki. Podawaj razem z daniami z tortilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej