
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
240 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce miechunki oczyść i potnij w kostkę, następnie wymieszaj z drobno posiekaną dymką i czosnkiem.
Krok 2
Papryczki umyj, rozetnij, usuń nasionka i potnij drobno, dodaj do reszty składników razem z posiekaną kolendrą
Krok 3
Skrop obficie sokiem z limonki i 2 łyżkami wody
Krok 4
Dopraw do smaku i przełóż pikantną zieloną salsę do salaterki. Podawaj razem z daniami z tortilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej