
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
240 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce miechunki oczyść i potnij w kostkę, następnie wymieszaj z drobno posiekaną dymką i czosnkiem.
Krok 2
Papryczki umyj, rozetnij, usuń nasionka i potnij drobno, dodaj do reszty składników razem z posiekaną kolendrą
Krok 3
Skrop obficie sokiem z limonki i 2 łyżkami wody
Krok 4
Dopraw do smaku i przełóż pikantną zieloną salsę do salaterki. Podawaj razem z daniami z tortilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej