Pikantna zielona salsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zielona salsa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

240 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce miechunki oczyść i potnij w kostkę, następnie wymieszaj z drobno posiekaną dymką i czosnkiem.

Krok 2

Papryczki umyj, rozetnij, usuń nasionka i potnij drobno, dodaj do reszty składników razem z posiekaną kolendrą

Krok 3

Skrop obficie sokiem z limonki i 2 łyżkami wody

Krok 4

Dopraw do smaku i przełóż pikantną zieloną salsę do salaterki. Podawaj razem z daniami z tortilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zielona salsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej