Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
240 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce miechunki oczyść i potnij w kostkę, następnie wymieszaj z drobno posiekaną dymką i czosnkiem.
Krok 2
Papryczki umyj, rozetnij, usuń nasionka i potnij drobno, dodaj do reszty składników razem z posiekaną kolendrą
Krok 3
Skrop obficie sokiem z limonki i 2 łyżkami wody
Krok 4
Dopraw do smaku i przełóż pikantną zieloną salsę do salaterki. Podawaj razem z daniami z tortilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej