
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki umyj, przekrój, wyrzuć nasionka, a resztę bardzo drobniutko posiekaj.
Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr. Całość smaż ok minut.
Krok 4
Pastę przelej do słoiczka i dodawaj w niewielkiej ilości do potraw, aby nadać im ostry smak. RADA: Papryczki chili są tak ostre, że lepiej kroić je w rękawiczkach.
Krok 2
Wrzuć je na rozgrzany olej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej