Sambal oelek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sambal oelek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, przekrój, wyrzuć nasionka, a resztę bardzo drobniutko posiekaj.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr. Całość smaż ok minut.

Krok 4

Pastę przelej do słoiczka i dodawaj w niewielkiej ilości do potraw, aby nadać im ostry smak. RADA: Papryczki chili są tak ostre, że lepiej kroić je w rękawiczkach.

Krok 2

Wrzuć je na rozgrzany olej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej