Sambal oelek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sambal oelek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, przekrój, wyrzuć nasionka, a resztę bardzo drobniutko posiekaj.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr. Całość smaż ok minut.

Krok 4

Pastę przelej do słoiczka i dodawaj w niewielkiej ilości do potraw, aby nadać im ostry smak. RADA: Papryczki chili są tak ostre, że lepiej kroić je w rękawiczkach.

Krok 2

Wrzuć je na rozgrzany olej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej