Sambal oelek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sambal oelek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, przekrój, wyrzuć nasionka, a resztę bardzo drobniutko posiekaj.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr. Całość smaż ok minut.

Krok 4

Pastę przelej do słoiczka i dodawaj w niewielkiej ilości do potraw, aby nadać im ostry smak. RADA: Papryczki chili są tak ostre, że lepiej kroić je w rękawiczkach.

Krok 2

Wrzuć je na rozgrzany olej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej