Maltański sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maltański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy sparz i osusz, zetrzyj z nich skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Skórkę i sok wymieszaj razem z winem, łyżką miodu i łyżką galaretki.

Krok 3

Zagotuj, dodaj imbir.

Krok 4

Zestaw z ognia i odstaw do ostygnięcia. Gdy sos będzie już zimny wymieszaj go z tartym chrzanem i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej