Maltański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy sparz i osusz, zetrzyj z nich skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Skórkę i sok wymieszaj razem z winem, łyżką miodu i łyżką galaretki.

Krok 3

Zagotuj, dodaj imbir.

Krok 4

Zestaw z ognia i odstaw do ostygnięcia. Gdy sos będzie już zimny wymieszaj go z tartym chrzanem i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maltański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej