
Składniki
null
null
null
null
null
null szczypt
null
4 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 7
Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.
Krok 1
Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 2
Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.
Krok 3
Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.
Krok 5
Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.
Krok 6
Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.
Krok 4
Sos dopraw Delikatem Knorr.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej