Sos z papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z papryki i pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null szczypt

null

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 5

Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.

Krok 6

Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.

Krok 4

Sos dopraw Delikatem Knorr.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej