
Składniki
null
null
null
null
null
null szczypt
null
4 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 7
Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.
Krok 1
Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 2
Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.
Krok 3
Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.
Krok 5
Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.
Krok 6
Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.
Krok 4
Sos dopraw Delikatem Knorr.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej