Sos z papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z papryki i pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null szczypt

null

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 5

Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.

Krok 6

Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.

Krok 4

Sos dopraw Delikatem Knorr.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej