Sos z papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z papryki i pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null szczypt

null

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 5

Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.

Krok 6

Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.

Krok 4

Sos dopraw Delikatem Knorr.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej