Sos z papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos z papryki i pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null szczypt

null

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 5

Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.

Krok 6

Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.

Krok 4

Sos dopraw Delikatem Knorr.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej