Gulasz z karkówki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z karkówki z papryką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.25 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokrój w kostkę. Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i smaż mięso, na średnim ogniu, często mieszając.

Krok 2

Do usmażonego mięsa dodaj paprykę pokrojona w drobną kostkę oraz Fix Gulasz wymieszany w szklance wody.

Krok 3

Smaż pod przykryciem jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z karkówki z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej