PRZEPISY.PL
Gulasz wieprzowy z kurkami i makaronem penne - autor: Piotrek

Gulasz wieprzowy z kurkami i makaronem penne

  • 60
  • 3
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • karkówka1 kg
  • sól4 łyżeczki
  • pieprz1 łyżeczka
  • olej1 łyżka
  • kurki mrożone25 dkg
  • Krok 1

    Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni grillowej na 1 łyżce oleju. Opakowanie fixu Knorr- gulasz mieszamy z 500 ml gorącej wody i wlewamy do karkówki, dusimy pod przykryciem 45 minut.
  • Krok 2

    Kurki wyciągamy z zamrażarki i rozmrażamy, dodajemy je do mięsa na ok. 10 minut przed końcem duszenia. (kurki były blanszowane przed mrożeniem, więc nie potrzeba ich długo dusić z sosem). Możemy sos ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
  • Krok 3

    Makaron penne gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1 łyżeczka soli, na 100 g makaronu w litrze wody. W naszym przypadku na 400 g makaronu używamy 4 łyżeczki soli i gotujemy makaron w 4 litrach wody. Po ugotowaniu hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy na durszlaku. Przekładamy makaron na talerze, polewamy gorącym gulaszem z kurkami, dekorujemy natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
5
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
16
osób dodało do Mniamlisty
15''
1
Łatwe