Gulasz z ogórkiem
i kiełbasą na sposób myśliwski
łatwe
69 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżki
5 łyżek
100 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę, dopraw przyprawą Knorr, oprósz mąką. Kiełbasę pokrój w pół plastry, ogórka w paseczki.

Krok 2
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kiełbasę i ogórka. Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i dodaj do całości.

Krok 3
Gulasz gotuj ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z ogórkiem
Pachnący wędzonką i grzybami, pikantny gulasz wieprzowy z kiełbasą i ogórkiem to przykład klasycznego dania, które sprawdza się zarówno na obiad, jak i wieczorny posiłek. Odpowiednio przyprawione mięso ma wyrazisty smak i nadaje całej potrawie wyjątkowego aromatu. Jego kawałki oprószone przyprawami i mąką podsmaż z dodatkiem cebuli, czosnku i plastrów kiełbasy. Następnie dołącz koncentrat pomidorowy, ogórki kiszone i namoczone wcześniej grzyby. Zalej całość wodą i zagotuj. Pod koniec dodaj też zioła, które sprawią, że danie nabierze intensywniejszego smaku i aromatu. Wykorzystaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz majeranek. Gotowy gulasz po myśliwsku z kiełbasą i ogórkiem będzie smaczny, jeśli podasz go z kaszą, ryżem lub drobnym makaronem. Sprawdzi się również z pajdą wiejskiego chleba. Możesz sprawić, że gulasz będzie bardziej pikantny, dodając do niego odrobinę chili. Podczas smażenia dołącz do niego również pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Zobacz przepis na tę mięsną potrawę!


































