Gulasz z ogórkiem
i kiełbasą na sposób myśliwski
łatwe
63 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżki
5 łyżek
100 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę, dopraw przyprawą Knorr, oprósz mąką. Kiełbasę pokrój w pół plastry, ogórka w paseczki.

Krok 2
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kiełbasę i ogórka. Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i dodaj do całości.

Krok 3
Gulasz gotuj ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z ogórkiem
Pachnący wędzonką i grzybami, pikantny gulasz wieprzowy z kiełbasą i ogórkiem to przykład klasycznego dania, które sprawdza się zarówno na obiad, jak i wieczorny posiłek. Odpowiednio przyprawione mięso ma wyrazisty smak i nadaje całej potrawie wyjątkowego aromatu. Jego kawałki oprószone przyprawami i mąką podsmaż z dodatkiem cebuli, czosnku i plastrów kiełbasy. Następnie dołącz koncentrat pomidorowy, ogórki kiszone i namoczone wcześniej grzyby. Zalej całość wodą i zagotuj. Pod koniec dodaj też zioła, które sprawią, że danie nabierze intensywniejszego smaku i aromatu. Wykorzystaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz majeranek. Gotowy gulasz po myśliwsku z kiełbasą i ogórkiem będzie smaczny, jeśli podasz go z kaszą, ryżem lub drobnym makaronem. Sprawdzi się również z pajdą wiejskiego chleba. Możesz sprawić, że gulasz będzie bardziej pikantny, dodając do niego odrobinę chili. Podczas smażenia dołącz do niego również pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Zobacz przepis na tę mięsną potrawę!