Gulasz z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z ogórkiem

i kiełbasą na sposób myśliwski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

5 łyżek

100 gramów

2 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę, dopraw przyprawą Knorr, oprósz mąką. Kiełbasę pokrój w pół plastry, ogórka w paseczki.

Gulasz z ogórkiem - Krok 1

Krok 2

Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kiełbasę i ogórka. Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i dodaj do całości.

Gulasz z ogórkiem - Krok 2

Krok 3

Gulasz gotuj ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną.

Gulasz z ogórkiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z ogórkiemGulasz z ogórkiem

Pachnący wędzonką i grzybami, pikantny gulasz wieprzowy z kiełbasą i ogórkiem to przykład klasycznego dania, które sprawdza się zarówno na obiad, jak i wieczorny posiłek. Odpowiednio przyprawione mięso ma wyrazisty smak i nadaje całej potrawie wyjątkowego aromatu. Jego kawałki oprószone przyprawami i mąką podsmaż z dodatkiem cebuli, czosnku i plastrów kiełbasy. Następnie dołącz koncentrat pomidorowy, ogórki kiszone i namoczone wcześniej grzyby. Zalej całość wodą i zagotuj. Pod koniec dodaj też zioła, które sprawią, że danie nabierze intensywniejszego smaku i aromatu. Wykorzystaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz majeranek. Gotowy gulasz po myśliwsku z kiełbasą i ogórkiem będzie smaczny, jeśli podasz go z kaszą, ryżem lub drobnym makaronem. Sprawdzi się również z pajdą wiejskiego chleba. Możesz sprawić, że gulasz będzie bardziej pikantny, dodając do niego odrobinę chili. Podczas smażenia dołącz do niego również pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Zobacz przepis na tę mięsną potrawę!