Gulasz z marchwią i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z marchwią i kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

0.5 szklanki

5 sztuk

500 gramów

0.5 opakowania

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso oprószyć solą i pieprzem i obsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż kilka minut.

Krok 3

Dodaj marchew pokrojoną w kostkę i zalej gorącym bulionem Knorra, wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Duś przez 35 minut.

Krok 4

Wsyp osączoną kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, zamieszaj, zagotuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej