Gulasz z marchwią i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z marchwią i kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

0.5 szklanki

5 sztuk

500 gramów

0.5 opakowania

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso oprószyć solą i pieprzem i obsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż kilka minut.

Krok 3

Dodaj marchew pokrojoną w kostkę i zalej gorącym bulionem Knorra, wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Duś przez 35 minut.

Krok 4

Wsyp osączoną kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, zamieszaj, zagotuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z marchwią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej