Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
0.5 szklanki
5 sztuk
500 gramów
0.5 opakowania
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso oprószyć solą i pieprzem i obsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż kilka minut.
Krok 3
Dodaj marchew pokrojoną w kostkę i zalej gorącym bulionem Knorra, wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Duś przez 35 minut.
Krok 4
Wsyp osączoną kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, zamieszaj, zagotuj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej