
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
0.5 szklanki
5 sztuk
500 gramów
0.5 opakowania
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso oprószyć solą i pieprzem i obsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż kilka minut.
Krok 3
Dodaj marchew pokrojoną w kostkę i zalej gorącym bulionem Knorra, wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Duś przez 35 minut.
Krok 4
Wsyp osączoną kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, zamieszaj, zagotuj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























